Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

трамвай на Сихів

П'ятниця, 11 листопада 2016, 11:57

Трамвай на Сихів вперше проїхався Львовом

трамвай на Сихів

За розрахунками Львівелектротрансу, трамваєм із Сихова до центру міста можна буде доїхати за 25-30 хвилин.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Ми впевнились, що трамвай доїхав, колія дозволяє рух, правильно подається напруга з електромережі. Залишилось допрацювати робочі моменти, але ми бачили, як трамвай успішно доїхав до Сихова, і так само успішно дістанеться до центру», – зазначає Олег Береза, керівник ЛКП «Львівавтодор»

Як зазначили у підрядній компанії «Onur», жодних критичних нюансів під час першого тестового проїзду не виявлено.

Протягом наступних днів лінію продовжуватимуть випробовувати  перевірятимуть, як працює електрична мережа із повним навантаженням.

Нагадаємо, перший трамвай на Сихів почне курсувати вже 17 листопада.

Спочатку маршрут пролягатиме від площі Соборної до кінотеатру імені Довженка, а до кінця року трамваї курсуватимуть вже до кінцевої зупинки на вул. Вернадського.

Щодня на Сихів із інтервалом руху 5-6 хвилин курсуватимуть 13 трамваїв, 7 із них – нові трамваї «Електрону», які Львів закупив у 2016 році. Графік руху – з 6:11 до 00:05 год.

За розрахунками ЛКП «Львівелектротранс», із Сихова до центру міста трамваєм можна буде дістатись за 25-30 хвилин.

Зазначимо, проект "Трамвай на Сихів" реалізовують за кредитні кошти від ЄБРР у розмірі 12 млн. євро, гранту німецького уряду у 5 млн. євро, технічної допомоги ЄС у розмірі 1,5 млн. євро та за кошти з міського бюджету – 8,850 млн євро.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.