Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

очисні споруди Львова

П'ятниця, 11 листопада 2016, 15:04

Поляки долучаться до реконструкції очисних споруд у Львові

очисні споруди Львова

Мінекології України веде перемовини з Національним фондом охорони навколишнього середовища і водного господарства Польщі щодо співпраці у вирішенні проблем забруднення води і повітря на транскордонних територіях, в тому числі реконструкції очисних споруд у Львові.

Цю інформацію Варіанти отримали вперше від офіційних представників в Польщі.

Прес-секретар Національного управління водними ресурсами (Krajowy Zarząd Gospodarki Wodnej) Каміл Внук зазначив, що такі перемовини ведуться, а також те, що Польща вже має аналогічний досвід допомоги в питанні реконструкції очисних споруд у Бресті (Білорусь).

Міністр екології Остап Семерак підтвердив, що домовленості передбачають спільне фінансування з боку України і Польщі реконструкції очисних споруд у Львові.

Він розповів, що мова про це йшла у Львові декілька тижнів тому.

«Керівник польського екологічного фонду і мій заступник Микола Кузьо домовились про співпрацю. Нас цікавить транскордонна співпраця по воді й повітрю, і ми домовились про це і будемо співпрацювати і готові виділяти кошти», – зазначив Остап Семерак.

У Бресті Національний фонд охорони навколишнього середовища і водного господарства Польщі профінансував обладнання вторинних відстійників на суму 1,2 млн євро.

Решту грошей надали Швеція, Данія, МВФ, а також уряд Білорусі та місто Брест.

Нагадаємо, КП "Львівводоканал" є найбільшим забруднювачем Західного Бугу серед комунальних підприємств. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.