Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Пам'ятник жертвам Голодомору у Львові

Вікіпедія

Прес-реліз,   Понеділок, 14 листопада 2016, 16:29

Кнесет розгляне резолюцію про визнання Голодомору геноцидом українського народу

Пам'ятник жертвам Голодомору у Львові

Президія Кнесету затвердила розгляд резолюції про визнання Голодомору актом геноциду українського народу.

Про це повідомила прес-служба почесного консульства Держави Ізраїль у Західному регіоні України.

Сьогодні президія Кнесету затвердила розгляд резолюції про визнання Голодомору актом геноциду українського народу. Обговорювати питання парламентарі будуть на поточному пленарному тижні. Висунула тему віце-спікер Кнесету, депутат від партії "Лікуд" Нава Бокер.

"Протягом багатьох років Кнесет не визнавав Голодомор "актом геноциду українського народу" і "актом насильства проти людства, який був спрямований сталінським режимом на знищення людей". Прийшов час це змінити", - зазначила вона.

Ініціював розробку резолюції Почесний Консул Держави Ізраїль в Західному регіоні України Олег Вишняков. Він переконав ізраїльських парламентарів в необхідності визнання Голодомору геноцидом українського народу. Для цього, в рамках заходів до 75-х роковин трагедії в Бабиному Яру, він наполіг на візиті їх делегації в київський Національний музей "Меморіал жертв Голодомору". Ця подія вплинула на їхнє ставлення і оцінку подій в Україні в 1932-1933 роках.

Ізраїль може стати 25 країною, яка визнає Голодомор геноцидом українського народу. Остаточна кількість жертв цієї трагедії, згідно з рішенням Апеляційного суду Києва – 10 мійльонів 65 тисяч осіб.

Нагадаємо, щороку в четверту суботу листопада в Україні відзначають День пам'яті жертв голодоморів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.