Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Хатія Дканоїдзе

seo-top-news

Вівторок, 15 листопада 2016, 10:40

Хатія Деканоїдзе більше не очолює Національну поліцію

Хатія Дканоїдзе

Пропрацювавши трохи більше року, Хатія Деканоїдзе заявила про відставку з посади голови Нацполіції України.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Я, як і обіцяла, протягом року створила фундамент для розвитку нової Національної поліції, я залишалася вірною вам і вашим інтересам до останньої хвилини моєї роботи. Але, на жаль, мої повноваження і воля не були достатніми для різких змін. Моя функція виконана, у зв'язку з чим я заявляю про свою відставку", – заявила Хатія Деканоїдзе.

Вона підкреслила, що що не бачить першого заступника голови Нацполіції Вадима Трояна новим головою Національної поліції України, оскільки він не є політично незалежним.

Відтак Деканоїдзе виступила за те, аби в найкоротші терміни провести відкритий конкурс на посаду нового глави Нацполіції.

Як зауважила екс-очільниця Нацполіції, за рік роботи на даній посаді вона неодноразово стикалася зі спробами втручання політиків у діяльність Нацполіції, проте не назвала конкретних випадків і не озвучила прізвища політиків. 

"Я не виносила сміття з хати, але зараз вважаю необхідним звернутися до політиків і чиновників, починаючи від народних депутатів і закінчуючи найвищими кабінетами, з проханням і навіть вимогою: відмовитися від втручання в роботу Нацполіції. Не можуть і не повинні призначення в правоохоронних органах узгоджуватися з політиками. І політики не повинні намагатися використовувати сили правопорядку для захисту своїх інтересів", – зазначила Деканоїдзе.

Нагадаємо, Хатія Деканоїдзе в 24 роки (зараз їй 39) почала працювати в команді реформаторів президента Грузії Михаїла Саакашвілі і очолила адміністрацію Ради безпеки Грузії. Згодом вона очолила Міністерство освіти Грузії, а також керувала поліцейською академією.

В Україні Деканоїдзе спочатку працювала на посаді радника міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, а 4 листопада 2015 року її призначили начальником Національної поліції України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.