Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Добровольці

Вівторок, 15 листопада 2016, 14:05

Облрада визначила правила гри для добровольців АТО

Добровольці

У Львівській обласній раді розпочала роботу комісія з визнання бійців-добровольців АТО і оприлюднено перелік документів що слід подати для надання статусу УБД. 

Про це повідомила прес-служба Львівської облради.

Йдеться про  мешканців Львівської області, які перебували або перебувають у складі добровольчих формувань, що були утворені або самоорганізувались для захисту незалежності, суверенітету, територіальної цілісності України, але в подальшому не ввійшли до складу Збройних Сил України, Міністерства внутрішніх справ України, Національної гвардії України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань і правоохоронних органів, бійців-добровольців, які брали участь у захисті територіальної цілісності й державного суверенітету на Сході України. 

Комісія розглядатиме документи осіб, заслуховуватиме свідків, представників військових формувань, добровольчих батальйонів та громадських організацій, враховуючи фото- та відеопідтвердження, та прийматиме рішення щодо визнання або відмови у визнанні бійців-добровольців АТО, а також щодо виплати одноразової допомоги в розмірі 3 тисячі гривень. 

Рішення, прийняте за результатами засідання комісії оформляються у формі протоколу, який підписує голова та секретар комісії. 

Для визнання бійцем-добровольцем АТО особа повинна надати такі документи:

- довідку керівника добровольчого формування про особу-заявника, що входить до складу добровольчого батальйону, із зазначенням терміну перебування в зоні проведення антитерористичної операції;

- письмові свідчення не менше як двох свідків з числа осіб, які разом з такою особою брали участь в антитерористичній операції та отримали статус учасника бойових дій, або інваліда війни, або учасника війни, відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», що підтверджують участь в антитерористичній операції особи-заявника;

- інші матеріали, які засвідчують безпосередню участь в бойових діях на сході України (фото-, відеофіксація) (за наявності);

- висновок/характеристику громадської організації (за наявності;

- заяву;

- копію паспорта;

- копію довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків. 

Подані особою документи розглядаються на найближчому засіданні комісії, але не пізніше, ніж у місячний строк після подачі документів. Їх відсутність є підставою для відмови у визнанні бійцем-добровольцем АТО. 

Усі необхідні вищезазначені документи слід подавати до Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації за адресою: м.Львів, вул. Митрополита Андрея, 10. Тел. для довідок: 261-27-85.

Зазначимо, Парасковія Дворянин очолила комісію з визнання бійців-добровльців АТО у облраді.

Нагадаємо, у вересні Львівська облрада визнала добровольців, які не увійшли до ЗСУ або Нацгвардії, учасниками бойових дій на Сході України. Тоді ж на соціальну підтримку учасників АТО з бюджету області виділили майже 450 тис грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.