Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Михайло Цимбалюк

Прес-реліз,   Вівторок, 15 листопада 2016, 17:06

Керівництво держави взяло курс на деінтелектуалізацію населення, – Михайло Цимбалюк

Михайло Цимбалюк

Впродовж багатьох років українська наука для чиновників була радше непродуктивними бюджетними витратами, а не надійними інвестиціями у майбутнє – як це є у всьому цивілізованому світі.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав керівник Львівської обласної партійної організації ВО "Батьківщина" Михайло Цимбалюк, повідомляє прес-служба партосередку.

Очільник "Батьківщини" на Львівщині зазначає, що щороку нашу країну покидають сотні як молодих перспективних, так і досвідчених вчених – за роки незалежності держави кількість дослідників зменшилася втричі – до 100 тисяч.

«В проекті бюджету на 2017 рік українській науці виділено майже 5 мільярдів гривень. Для порівняння: сумарний науковий бюджет Литви становить понад 100 мільйонів євро, Румунії – понад 1 мільярд євро, Польщі – понад 5 мільярдів євро… Про інші країни згадувати недоречно», – наголошує Михайло Цимбалюк.

За словами керівника обласних "батьківщинівців", керівництво держави взяло курс на деінтелектуалізацію населення.

«А тому важливо, щоб нинішня влада та міжнародні наукові організації терміново взяли під особистий контроль розвиток та фінансування основних напрямів наукових досліджень в Україні – в іншому випадку – зволікання призведе до катастрофічних наслідків», – підсумував Михайло Цимбалюк.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.