Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

валюта

П'ятниця, 18 листопада 2016, 17:26

На Львівщині викрили чотири незаконні обмінники

валюта

Загалом зі всіх обмінників правоохоронці вилучили майже 6,5 млн грн.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Правоохоронці викрили діяльність чотирьох незаконних пунктів обміну валют. Один із них знаходився в торгівельному комплексі Львова, в окремій кімнаті за меблевим гарнітуром. 

Клієнти потрапляли всередину через двері шафи. В середньому сума однієї валютно-обмінної операції складала майже 10 тисяч доларів.  

Паралельно поліцейські припинили діяльність ще трьох незаконних пунктів обміну валют у Львові, Старому Самборі та Жидачеві, які були розташовані на місцевих ринках та діяли без жодних дозвільних документів. 

Загалом із пунктів обміну вилучили 6,4 мільйона гривень. Зокрема, 82 тисячі євро, 39,5 тисяч доларів, 2,2 мільйона російських рублів, 58,8 тисяч польських злотих, 30 тисяч чеських крон, трохи більше 17 тисяч шведських крон, норвезькі крони, англійські фунти, швейцарські франки, канадські та австралійські долари, а також 1,4 мільйона гривень.

Зазначимо, за незаконне скуповування, продаж, обмін, використання валютних цінностей як засобу платежу або як застави передбачена лише адміністративна відповідальність.

Відтак на організаторів валютного бізнесу чекає покарання у вигляді попередження або штрафу від 510 до 748 гривень із конфіскацією валютних цінностей.

Нагадаємо, що у Львівській облдержадміністрації засновано робочу групу по боротьбі з нелегальними пунктами обміну валюти.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.