Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

юрій візняк

Реклама,   Середа, 23 листопада 2016, 12:56

Звіт депутата Львівської облради Юрія Візняка

юрій візняк

Депутат Львівської обласної ради, член фракції Радикальної партії Ляшка Юрій Візняк очолює комісію з питань культури, історико-культурної спадщини, туризму, духовного відродження та засобів масової інформації. 

У 2016 році Юрій Візняк особисто прийняв понад 200 громадян, котрі до нього звернулися з наболілим. Майже 150 з них отримали матеріальну допомогу на загальну суму 140 123 грн.

Депутат облради відповідальне відноситься до своїх громадських обов’язків. Чимало уваги приділяв проведенню прес-конференцій, брифінгів, брав участь у теле- та радіоефірах, а також круглих столах. 

Серед іншого, 2 січня Юрій Візняк дав коментарі в програмі «Новини ОЧІ» на телеканалі «Львів-ТБ», 27 січня 2016 р. програма "Кулуари" телеканал "Львів-ТБ", 10 травня 2016 р виступ на телеканалі НТА "Іван Франко засновник Радикальної партії в Галичині", 16 травня 2016 р. Брифінг у Львівській обласній раді, 31 травня 2016 р. Брифінг у Львівській обласній раді, 9, 15 лютого 2016 р. участь в програмі "Фракція" телеканал "Львів-ТБ", 17 лютого 2016 р. пресконференція "Пресклуб Львів", 11 березня 2016 р. участь в програмі "Топ тема" телеканал "Львів-ТБ", тема: Чи світить Україні ЄС в найближчих 20 років?, 24 березня 2016 р. коментар в інтернет виданні "Західнет", 19-21 травня 2016 р. коментарі в інтернет виданні "Галінфо" з приводу підвищення тарифів на газ для населення. 21-24 травня 2016 р. Телеканал НТА программа "Акцент, Новини" про нові тарифі на газ. 17 травня 2016 р. інтернет видання "Варіанти" про діяльність гарячої лінії РПЛ для населення, з приймалень громадян, надання депутатських допомог.

За зверненнями і запитами, котрі Юрій Візняк разом з колегами по фракції і своєю комісією готує до Президента України Петра Порошенка, керівництва уряду і Верховної ради, приймаються рішення, що важливі для життя львівської громади, навіть України. Серед спільних заслуг, що вдалося добитися від влади, прийняття закону 1362 про накладення мораторію на експорт необробленого лісу.

Також важливі рішення для громади, ініційовані та розроблені у комісії, котру він очолює, були ще доповнені фракцією, а відтак ухвалені на сесії.
1. "Про проголошення 2016 року Роком полковника Євгена Коновальця".
2. "Про затвердження Програми відновлення, збереження національної пам’яті та протокольних заходів у Львівській області".
3. "Про проголошення 2016 року Роком Бориса Возницького – видатного музейного подвижника".
4. "Про внесення змін до Програми розвитку української мови, української культури та історичної свідомості на 2015 – 2017 роки".
5. "Про затвердження Програми підтримки народних домів".
6. "Про затвердження Програми поповнення бібліотечних фондів та бібліотечних проектів на 2016 рік".
7. "Про затвердження Програми підтримки кінематографії".
8. "Про затвердження програми "Охорона і збереження культурної спадщини Львівської області на 2016 – 2018 роки".
9. "Про внесення змін до рішення обласної ради від 22.09.2009 № 1019 "Про Обласну премію в галузі культури, літератури, мистецтва, журналістики та архітектури" (в частині створення номінації імені Бориса Возницького).
10. "Про внесення змін до програми "Охорона і збереження культурної спадщини Львівської області на 2016 – 2018 роки".
11. "Про визнання комунального закладу Львівської обласної ради "Заслужена академічна капела України "Трембіта" правонаступницею хорового товариства "Львівський боян".
12. "Про внесення змін до рішення обласної ради від 22.09.2009 № 1019 "Про Обласну премію в галузі культури, літератури, мистецтва, журналістики та архітектури" (в частині тлумачення премії в галузі дизайну).
13. "Про звіт директора комунального підприємства Львівської обласної ради "Телекомпанія "Львів-ТБ" Я. Антонійчука про діяльність комунального підприємства Львівської обласної ради "Телекомпанія "Львів-ТБ" за 2015 рік".
14. "Про звіт директора комунального підприємства Львівської обласної ради "Обласна контора прокату кінофільмів" А. Бабінського про діяльність комунального підприємства Львівської обласної ради "Обласна контора прокату кінофільмів" за 2015 рік".

Були підготовлені життєво важливі питання, що турбують громадськість, а саме:
1. Звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України та Міністерства культури України про надання статусу "національний" Державному меморіальному музею Михайла Грушевського у м. Львові.
2. Звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України та Міністерства культури України про надання статусу "національний" Львівській державній академічній чоловічій хоровій капелі "Дударик" з її колективом-супутником хором хлопчиків.
3. Звернення до Президента України щодо запровадження на всеукраїнському рівні національного свята – Дня української вишиванки.
4. Звернення до Верховної Ради України про відзначення 25-річчя з дня проведення Всеукраїнського референдуму щодо проголошення Незалежності України.
5. Звернення до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення щодо позбавлення телеканалів із проросійською позицією ліцензії на трансляцію.
6. Звернення до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення щодо участі комунального підприємства Львівської обласної ради "Телекомпанія "Львів - ТБ" у конкурсі на отримання ліцензії на мовлення.
7. Депутатський запит щодо незаконної діяльності керівництва КЗ ЛОР "Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня" та директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Богдана Чечотки.
8. Депутатський запит щодо ремонту дороги.
9. Депутатський запит щодо незадовільного стану території Янівського цвинтаря.
10. Депутатський запит щодо сприяння у вирішення питання горіння торфу на території Поповицької сільської ради.
11. Звернення щодо погашення заборгованості перед КП "Червоноградтеплокомуненерго".
12. Депутатський запит щодо сприяння у проведенні ремонтних робіт на відрізку дороги від Народного дому в с. Годовиця до готельно-відпочинкового комплексу "Гранд Резорт" у с. Басівка Пустомитівського району.
13. Депутатський запит щодо проведення розслідування у справі викрадення бронзових плит на Янівському цвинтарі.
14. Депутатський запит щодо ремонту дороги Львів - Тернопіль.
15. Звернення до Верховної Ради України щодо недопущення підняття тарифів на комунальні послуги для населення України.
16. Звернення до Верховної Ради України щодо недоцільності внесення змін до Конституції України про особливий статус Донецької та Луганської областей.
17. Звернення до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо вирішення проблемних питань малого прикордонного руху.

Для інформування виборців і громадськість про своє депутатство Юрій Візняк проводить різноманітні зустрічі. Такі заходи цікаві, бо він їх разом з колегами по Радикальній партії фахово організовує. Серед значимих: 6 січня 2016 р. стаття у інтернет виданні "Варіанти" на тему: Популяризація української культури в світі.

Впродовж року привітальне слово депутата до громади з нагоди державних, пам’ятних, професійних свят у соціальних мережах (Face book)
Газета "Львівська пошта" №53 (1664) від 21.05.2016 щодо підвищення цін на комунальні послуги.
27 травня 2016 р. інтернет видання "Галінфо" про ефективність збору підписів проти підвищення тарифів
24 серпня 2016 р. привітання з Днем незалежності України в інтернет виданнях "Галінфо", "Варіанти"

Юрій Візняк взяв участь в 15 пленарних засіданнях сесії облради та в 13 засіданнях президії Львівської обласної ради.

Його запрошували як гостя, а в деяких випадках як організатора та благодійника до таких заходів із відзначення державних та професійних свят і пам’ятних дат:
відзначення свята Покрови Пресвятої Богородиці та створення УПА;
свято з нагоди 95 річниці ЗУНР та акція "Запали свічку" (м. Львів, с. Ланцут, с. Пискоровичі Польща);
свято "Святий Миколай іде до нас". Організація та вручення подарунків;
Різдво у Львові та вручення різдвяних подарунків;
покладання квітів до пам’ятника М. Грушевському у м. Львові з нагоди 150-річчя з дня його народження;
участь у протокольних заходах з нагоди Дня соборності України;
засідання журі обласної премії в галузі культури і літератури, мистецтва, журналістики та архітектури;
засідання організаційного комітету з підготовки та відзначення 125 річниці з дня народження Євгена Коновальця;
заходи із вшанування пам’яті народного художника України Євгена Безніска;
1 вересня 2016 р. організація святкового концерту в м. Червоноград до Дня шахтаря;

Депутат також брав участь у святкуванні Дня м. Борислава, виступав на Форумі видавців у м. Львові. Не оминув нагодою вшанувати 98 річницю подвигу героїв Крут. Не полишив своєю увагою вшанування учасників бойових дій на території інших держав та виводу Радянських військ з Афганістану. Відвідав протокольні заходи вшанування Героїв Небесної Сотні. Взяв участь в акції "Пісня, слово - за рідну мову" присвячену до міжнародного дня рідної мови. Вітав переможців обласного фестивалю-конкурсу "І слово, і пісня, матусю тобі". Урочиста академія, присвячена 202 річниці від дня народження Т. Шевченка, не пройшла без участі Юрія Візняка.

Перепоховання останків Січовиків Карпатської України на Верецькому перевалі також відбувалися за його участю.
Протокольні заходи з нагоди відзначення 201 річниці від дня народження О. Михайла Вербицького (Львів, с. Млини Польща);
протокольні заходи із вшанування пам’яті Головного командира УПА Романа Шухевича (Львів, Білогорща);
протокольні заходи з нагоди відзначення 30 річниці ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС;
Урочисті заходи з відзначення 101 річниці перемоги Українських Січових Стрільців на горі Маківка;
протокольні заходи з нагоди дня Пам’яті та примирення;
урочиста академія з нагоди дня матері Союз Українок;
протокольні заходи до дня пам’яті жертв політичних репресій;
заходи із відзначення свята героїв;
привітання журналістів з професійним святом;
заходи з нагоди відзначення 125 річниці з дня народження Євгена Коновальця (с. Зашків , Жовківщина);
заходи з нагоди 20 річниці Конституції України;
заходи із відзначення 75-річчя з дня народження Романа Лубківського;
участь у ІІ Львівському обласному фестивалі "Гомін Лемківщини";
урочистості з нагоди 25 річниці незалежності України та дня Державного прапора України;
заходи з нагоди дня захисника України та 74 річниці створення УПА;
участь у святкуванні 160 річниці з дня народження Івана Франка (у с. Нагуєвичі, у м. Дрогобичі, та Львові).

Юрій Візняк є член Радикальної партії, тому завжди проводить зустрічі з її районними активістами. Безперечно, що партійці Самбірського, Старо-Самбірського і Жидачівського районів на них висловили свої думки і поділилися наболілим з керівником фракції в облраді.

За підсумком виконаної громадської роботи вийшло, що Юрій Візняк взяв участь у 15 брифінгах депутатів фракції РПЛ Львівської обласної ради,
в 10 засіданнях бюро Львівської ТО РПЛ, 5 пресконференціях Львівської ТО РПЛ у "Прес-клубі" (Львів).

Про громадську діяльність Юрія Візняка чимало пишуть і говорять. Нинішнього року за його добрі справи писали такі видання: на початку року, а саме - 6 січня стаття в інтернет виданні "Варіанти" на тему: Популяризація української культури в світі. Впродовж року поміщалися вітальні слово депутата до громади з нагоди державних, пам’ятних, професійних свят у соціальних мережах (Facebook). Газета "Львівська пошта" №53 (1664) від 21.05.2016 помістила матеріал з приводу обгрунтованості тарифів на комунальні послуги. 27 травня 2016 р. інтернет видання "Галінфо" про ефективність збору підписів проти підвищення тарифів. 24 серпня 2016 р. привітання з Днем незалежності України в інтернет виданнях "Галінфо", "Варіанти".

Нещодавно уряд на чолі з прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом запропонував збільшити мінімальну зарплату. Щоправда, голова Радикальної партії Олег Ляшко давно вимагав, аби урядовці збільшили мінімалку. Видно, у Києві до порад радикалів дослухалися, бо зарплати мають суттєво збільшитися. Безумовно, що свій внесок у покращення життя і добробуту українців, Юрій Візняк применшує. Та з кожним роком збільшується чисельність прихильників у радикалів. Звісно, від такої самовідданої роботи таких депутатів облради, як Юрій Візняк інакшого результату не буває.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.