Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Ощадбанк

lb.ua

П'ятниця, 25 листопада 2016, 13:31

Україна отримає 50 мільйонів євро від ЄБРР на Ощадбанк

Ощадбанк

В Україні візьмуться реформовувати держбанки.

Про це йдеться на "Урядовому порталі".

Сьогодні Міністр фінансів Олександр Данилюк, Керуючий директор Європейського банку реконструкції та розвитку у країнах Східної Європи та Кавказу Франсіс Маліж та Голова правління Ощадбанку Андрій Пишний підписали Меморандум про порозуміння.

Відповідно до нього Ощадбанк отримає підтримку ЄБРР у покращенні корпоративного управління. Також сьогодні підписали і Договір про приєднання до програми сприяння торгівлі, який дозволяє Ощадбанку залучити від ЄБРР близько 50 млн євро на підтримку українського бізнесу.

"Підписаний сьогодні Меморандум про порозуміння є одним із перших кроків системної реформи державних банків. Більше того, це одна з ключових реформ фінансового сектору, яка сприятиме підвищенню ефективності, прибутковості та прозорості держбанків. Після впровадження реформи вони стануть більш незалежними від політичного впливу та будуть працювати саме на комерційній основі", – йдеться у повідомленні.

Відтак Ощадбанк отримає комплексний пакет технічної допомоги від ЄБРР, що буде на першому етапі спрямований на розвиток кредитування мікро-, малого та середнього бізнесу (ММСБ); централізацію та оптимізацію з метою підвищення операційної ефективності мережі відділень Ощадбанку; ризик-менеджмент та комплаєнс.

"Договір про приєднання до програми сприяння торгівлі надасть малому та середньому бізнесу доступ до кредитування в кожному з понад 4 тисяч відділень Ощадбанку", – зазначив Мінфінансів Олександр Данилюк.

Одним із ключових елементів реформи держбанків є продаж міноритарного пакету акцій Ощадбанку та Укрексімбанку до середини 2018 року. Держава збереже контрольний пакет і при цьому отримує більш прозоре та ефективне управління.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.