Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Західний Буг

panoramio.com

Понеділок, 28 листопада 2016, 11:52

Кабмін зволікає з призначенням уповноваженого Українсько-польської комісії у справах прикордонних вод

Західний Буг

Дата чергового засідання міждержавної Українсько-польської комісії у справах прикордонних вод не визначена через те, що уповноваженого з боку України дотепер не призначено. 

Про це Варіантам стало відомо з офіційної відповіді Держагентства водних ресурсів. 

«Проведення чергового засідання Комісії буде можливим після призначення Уповноваженого уряду з української сторони», – сказано у відповіді.

Останнє засідання Комісії відбулось в липні 2014 року. Керівника Держагентства водних ресурсів Михайла Яцюка, який був тоді уповноваженим Кабміну, звільнено згідно з законом «Про очищення влади» в жовтні 2014 року. Нового уповноваженого Кабмін не визначив до цього часу, – зазначено у відповіді. 

Уповноваженим польського уряду до роботи в Комісії у справах прикордонних вод нещодавно призначено заступника державного секретаря міністерства охорони навколишнього середовища Маріуша Гайду. Про це Варіанти повідомив прес-секретар Польського державного управління господаркою вод Каміл Внук. 

«Польща чекає на призначення уповноваженого з української сторони, який міг би керувати і приймати рішення", –  наголосив він. 

Для практичної реалізації Угоди також було сформовано п’ять робочих груп, –йдеться у відповіді.

Лише дві з них, а саме Робоча група з питань противоповеневої охорони, регулювання та меліорації та Робоча група з питань планування прикордонних вод провели спільні наради в 2016 року.

Робоча група з питань охорони прикордонних вод від забруднення, яку очолює директор Департаменту екології Львівської ОДА Руслан Гречаник, останній раз збиралась в 2014 році.

Робоча група з питань гідрометеорології і гідрогеології, керівником якої є начальник Львівського регіонального центру з гідрометеорологї І. Федик, після 2012 року не збиралась.

Робоча група з питань ліквідації надзвичайних забруднень у зв’язку зі змінами у складі групи з обох сторін взагалі не має керівника, а останнє спільне засідання провела в 2013 році.

Українсько-польська комісія у справах прикордонних вод створена на виконання угоди між урядами України і Польщі про співробітництво в галузі водного господарства на прикордонних водах, підписаної у жовтні 1996 року. Відповідно до угоди, Комісія проводить засідання регулярно один раз в рік. 

Інформація зроблена в рамках українсько-польського проекту журналістських розслідувань, реалізованого за сприяння SPD та НСЖУ. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.