Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

стипендії

Середа, 30 листопада 2016, 10:37

У 2017 році стипендію отримуватимуть лише кращі студенти

стипендії

З 2017 року планується, що стипендію отримуватимуть лише ті студенти, що посіли найвищі місця в рейтингу, складеному вишами.

Про це повідомила прес-служба Міністерства освіти і науки України.

За словами міністра освіти і науки Лілії Гриневич, кожен виш розробить свої критерії для складання рейтингу, що затверджуватимуться вченою радою університету за обов’язковим погодженням з органами студентського самоврядування університету.

На 90% місце в рейтингу визначатиме навчальна успішність, а на 10% –критерії, що визначить ВНЗ. Це має допомогти визначити найбільш успішних студентів, навіть якщо за результатами сесії усі вони отримали однаковий середній бал.

"Зараз в проекті бюджету закладено 2,978 млрд грн на соціальні стипендії та 2 млрд грн на академічні стипендії. Ми ж пропонуємо, перекинути 1,7 млрд грн з соціальних стипендій на академічні, що дозволить не лише повністю профінансувати збільшені соціальні стипендії, а й забезпечити виплату збільшених стипендій майже для половини студентів", – наголосила Лілія Гриневич.

З 50% студентів, які отримуватимуть стипендії, планується, що 43% отримуватимуть академічні стипендії за рейтинговою системою, а соціальну отримуватимуть 7%.

Для ВНЗ III-IV рівня акредитації мінімальна стипендія буде на рівні 1100 грн, а кращі студенти отримуватимуть 1600 грн. А мінімальна стипендія для студентів ВНЗ I-II рівня акредитації складатиме 830 грн, а для учнів ПТНЗ – 415 грн. Кращі студенти природничо-математичних педагогічних спеціальностей (вчителі хімії, фізики, біології тощо) та інших математичних, природничих спеціальностей отримуватимуть 2036 грн стипендії, а у ВНЗ I-II рівня акредитації – 1536 грн.

"Якщо студенти здають зимову сесію в грудні, стипендію за новими правилами вони отримають вже в січні 2017 року, а якщо сесія в січні – нова стипендія буде в лютому, при цьому ці студенти отримають за січень стипендію за старими правилами", – пояснила Лілія Гриневич.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.