Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Олег Синютка і Андрій Садовий

Середа, 30 листопада 2016, 11:29

Синютка вимагає у Садового не затримувати рекультивацію Грибович

Олег Синютка і Андрій Садовий

Львівська ОДА звернулася до Садового з вимогою оголосити конкурс на рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Вчора голова Львівської ОДА Олег Синютка підписав звернення до міського голови Львова Андрія Садового із вимогою у найкоротший термін оголосити міжнародний конкурс із розроблення проекту рекультивації Львівського полігону твердих побутових відходів.

У зверненні йдеться, що конкурс має відбутися із залученням міжнародних фахівців, а також відповідно до розробленого Львівською ОДА технічного завдання, а існуючий проект рекультивації є неактуальний у зв’язку з припиненням розміщення побутових відходів.

"Станом на сьогодні Львівська міська рада не здійснює жодних заходів щодо забезпечення стабілізації і ліквідації наслідків трагедії. Через екологічне лихо на Грибовицькому сміттєзвалищі влада міста зобов’язана у найкоротші терміни врегулювати ситуацію та запобігти техногенній і екологічній катастрофі", – йдеться у зверненні.

Нагадаємо, раніше Андрій Садовий заявляв про неможливість проведення рекультивації Грибовицького сміттєзвалища та про негативні наслідки від закриття сміттєзвалища. Прокуратура Львівщини назвала цю заяву міського голови маніпуляцією суспільної думки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.