Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

мікропроекти

Середа, 30 листопада 2016, 17:56

На Львівщині стартує конкурс мікропроектів на 2017 рік

мікропроекти

З 1 грудня приймаються заявки на участь у конкурсі мікропроектів на наступний рік.

Про це повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

Зокрема, з 1 до 30 грудня 2016 року розпочинається прийом заявок на участь у конкурсі  мікропроектів місцевого розвитку, які фінансуватимуться з обласного бюджету.

Як зазначив начальник відділу з питань реалізації проектів місцевого розвитку, міжнародної технічної допомоги та зовнішньоекономічних зв'язків Іван Собко, мікропроекти – це інструмент для розвитку місцевої інфраструктури в галузі освіти і медицини, благоустрою територій, встановленню вуличного освітлення тощо.

"Завдяки конкурсу мікропроектів громади мають можливість реалізовувати власні ініціативи та робити життя кращим у своєму населеному пункті", – наголосив Іван Собко.

Цього року граничну вартість мікропроекту збільшено до 400 тис грн, а максимальна субвенція з обласного бюджету становитиме 200 тис грн. Мікропроект повинен відповідати одному із 6 пріоритетів: освітня галузь, ДНЗ, заклади охорони здоров’я, народні доми, вуличне освітлення та інше (проекти, що не дублюються діючими обласними програмами).

Окрім цього, відтепер заявки на участь у конкурсі можна подавали лише в електронному варіанті. Таке рішення прийняли депутати облради на сесії, яка відбулася 25 жовтня цього року. Також до заявки додаватимуться документи, які підтверджуватимуть співфінасування з боку громад, спонсорів та місцевих бюджетів.

Загалом на обласний конкурс мікропроектів у 2016 році Львівська обласна рада виділила 54 млн грн. Із загальної кількості мікропроектів – 686, станом на початок жовтня було завершено 237, на а 438 об’єктах все ще тривали роботи. 

Нагадаємо, дізнатися інформацію про переможців обласного конкурсу мікропроектів місцевого розвитку на 2016 рік можна на інтерактивній карті.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.