Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Грибовицьке сміттєзвалище

Четвер, 1 грудня 2016, 11:41

Львів'яни виступають проти будівництва у Рясне сміттєсортувальної лінії

Грибовицьке сміттєзвалище

Активісти вимагають від львівських депутатів не виділяти землю "Львівспецкомунтранс" у Рясному для сортування сміття.

Сьогодні на під стінами Львівської міської ради зібралися активісти, які вимагають не виділяти ЛКП "Львівспецкомунтранс" земельної ділянки у 10 га під будівництво сміттєсортувальної лінії на вул. Т. Шевченка, 327-г.

"Ми живемо у Рясне 1, Рясне 2, Білогорщі і категорично не допустимо, щоб там були нові Грибовичі. Ми не хочемо сміття у місті, а також з нами не було погоджено ніяких питань, не було проведено жодних громадських слухань, людям не пояснили для чого все це робиться. Ми самі ініціювали ці слухання, однак на них не прийшли представники влади та "Львівспецкомунтранс" ми не допустимо", – наголосив член ГО "Розвиток громади" Роман Дуда.

Зазначимо, у порядку денному на сьогоднішній сесії було представлене питання "Про надання ЛКП "Транспортна фірма "Львівспецкомунтранс" дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул. Т. Шевченка, 327-г.

Наразі депутати зняли це питання із голосування.

Також активісти вимагають у влади не давати цю землю під забудову, а створити ландштавний заказник.

Нагадаємо, що у липні учасники проекту "Чисте місто" заявили, що прес та сміттєсортувальну лінію ТзОВ "Захід Ресурс плюс" готова встановити на території цехів "Сільмашу" у промисловій зоні поблизу Рясного-2.

А нещодавно депутати Львівської міськради вимагали на найближчому пленарному засіданні прозвітувати директора ЛКП "Львівспецкомунтранс" щодо діяльності підприємства.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.