Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

храм Різдва Пресвятої Богородиці

andy-travel.com.ua

Четвер, 1 грудня 2016, 12:38

Старовинний храм на Городоччині відреставрують за 300 тисяч

храм Різдва Пресвятої Богородиці

Львівська ОДА виділила кошти на реставрацію костелу Різдва Пресвятої Богородиці у Комарно.

Про це йдеться у розпорядженні голови Львівської ОДА Олега Синютки від 29 листопада 2016 року.

Зокрема, згідно із програмою «Охорона і збереження культурної спадщини Львівської області на 2016-2018 роки», облдержадміністрація виділила 300 тис грн. для відновлення пам’ятки архітектури у місті Комарно Городоцького району.

«Збільшити обсяг видатків бюджету розвитку спеціального фонду обласного бюджету для департаменту архітектури та розвитку містобудування обласної державної адміністрації на реалізацію програми «Охорона і збереження культурної спадщини Львівської області на 2016-2018 роки» для надання субвенції районному бюджету Городоцького району на виконання ремонтно-реставраційних робіт костелу Різдва Пресвятої Богородиці м. Комарно», – йдеться у розпорядженні.

Контроль за виконанням розпорядження покладено на заступника голови Львівської ОДА Ірину Гримак.

Нагадаємо, у березні на сесії депутати прийняли програму охорони і збереження культурної спадщини Львівської області на 2016-2018 роки. Кошторис програми складає 9 млн грн з обласного бюджету.

Додомо, спорудження мурованого храму у Комарно розпочалося у 1656 році, це пам'ятка архітектури перехідного періоду від ренесансу до бароко.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.