Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

парафія Собору Пресвятої Богородиці у Великополі

cerkva.info

П'ятниця, 2 грудня 2016, 18:10

Парафія на Яворівщині втекла від Онуфрія до Філарета

парафія Собору Пресвятої Богородиці у Великополі

Парафія села Великополе у Яворівському районі перейшла з УПЦ в УПЦ КП.

Про це йдеться у розпорядженні ЛОДА № 918/0/5-16 від 28 листопада "Про статути релігійних громад".

Так, пунктом першим документа зареєструвано у новій редакції статут релігійної громади Української Православної Церкви парафії Собору Пресвятої Богородиці в селі Великополе Яворівського району Львівської області (статут зареєстровано рішенням виконкому Львівської облради від 17 вересня 1991 року № 495), виклавши його, з урахуванням зміни громадою юрисдикційної належності, як статут релігійної громади Української Православної Церкви Київського Патріархату парафії Собору Пресвятої Богородиці с. Великополе Яворівського району Львівської області.

Зазначимо, що торік церква у с. Великополе згоріла, цього року митрополит УПЦ КП освятив наріжний камінь майбутнього нового храму села.

Пунктом другим розпорядження зареєстровано у новій редакції статут релігійної громади Української Автокефальної Православної Церкви парафії Вознесіння Господнього у Мостиськах (статут зареєстровано рішенням виконавчого комітету Львівської обласної ради народних депутатів від 17 вересня 1991 року № 495, у новій редакції – розпорядженнями голови Львівської обласної державної адміністрації від 06 червня 2013 року № 322/0/5-13, від 26 листопада 2014 року № 635/0/5-14).

Контроль за виконанням розпорядження покладено на заступника голови – керівника апарату ОДА Маріанну Вільшинську.

Нагадаємо, що у листопаді також парафія церкви Богоявлення Господнього у селі Подорожнє Стрийського району перейшла до Української Православної Церкви Київського Патріархату.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.