Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

ia-prometei.org.ua

Середа, 8 серпня 2012, 19:08

ЛАЗ випускатиме бронеавтомобілі для інкасаторів

Львівський автобусний завод планує випускати броньовані автомобілі для інкасаторів, якими зацікавився після того, як Нацбанк посилив вимоги до безпеки інкасації коштів банків та зобов’язав банки використовувати машини не старші 7 років.

Бронеавтомобілі випускатимуться на базі моделей Mercedes-Benz Sprinter, Volkswagen Crafter і Renault Master. Завод планує випустити прототип кожної моделі до кінця року та представити їхна ринку.

Автокомпоненти закуповуватимуться у виробників, а збірка бронеавтомобіля проводитиметься на Дніпровському або Львівському автозаводах компанії.

Заступник генерального директора з продажу комерційної техніки "АвтоКапітал" (дистрибутор Mercedes-Benz) Вадим Постригань підтвердив, що його компанія почала співпрацю з ЛАЗом з випуску автомобілів для інкасаторів, але від подальших коментарів відмовився. У "Рено України" не змогли уточнити, чи співпрацюють з ЛАЗом з випуску бронеавтомобілів, але нагадали, що подібну схему спільного виробництва компанії використовують при випуску автомобілів швидкої допомоги на базі Renault Master .

На даний момент в Україні парк інкасаторських машин складає близько 3 тис., із яких  90% потребують оновлення. Середня вартість таких автомобілів становить $ 30-80 тис. Таким чином, найближчим часом на ці цілі необхідно буде витратити близько $ 80-200 млн.

Вартість таких автомобілів у дистриб'юторів Volkswagen порядку $ 50-60 тис. У ЛАЗі вартість автомобілів поки не повідомляють.

Джерело: Укррудпром

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.