Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

субсидії

publicist.in.ua

Понеділок, 5 грудня 2016, 13:33

Тариф за комунальні послуги дорівнює половині зарплати українців

субсидії

А субсидії отримують лише 6,5 млн сімей.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

За даними Міністерства соціальної політики, середній комунальний тариф в Україні становить приблизно 50% розміру заробітної плати, а житлові субсидії отримує близько 6,5 млн сімей.

"Це дуже багато. Ми повинні були його знизити для споживачів через систему субсидування. У нас була установка давати субсидії всім, хто їх просить. Тому і максимально спростили систему призначення. І зараз у нас показник одержувачів субсидій досить високий", – зазначає міністр соціальної політики України Андрія Реви.

Рева додав, що середній платіж за комунальні послуги за наявності субсидії становить сьогодні 10% від сукупного доходу сім'ї, а до кінця опалювального сезону Мінсоцполітик очікує на збільшення кількості отримувачів субсидії до 8,5 млн сімей.

Нагадаємо, з 1 липня в Україні почали діяти нові тарифи на послуги централізованого опалення і централізованого постачання гарячої води для потреб населення, і виросли вони майже вдвічі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.