Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Грибовицьке сміттєзвалище

Понеділок, 5 грудня 2016, 13:55

Львів просить у Малехова землю для рекультивації Грибовичів

Грибовицьке сміттєзвалище

Львівська міськрада звернулась до влади Малехова щодо виділення 3,5 га землі для стабілізації Грибовицького сміттєзвалища.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Зокрема, директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Сергій Бабак звернувся листом до голови Малехівської сільської ради щодо протиаварійних заходів на Грибовицькому сміттєзвалищі.

Йдеться про відведення додаткової земельної ділянки, необхідної для виконання на Грибовицькому сміттєзвалищі стабілізаційних та протиаварійних робіт.

"На сьогодні статус ситуації на Грибовицькому сміттєзвалищі і надалі характеризується як надзвичайний. Тріщина тіла полігону має тенденцію до подальшого розширення. Крім цього, встановлено напрямки руху сміття та зона підвищеної небезпеки. Для підпирання схилу необхідна додаткова земельна ділянка площею орієнтовно 3,5 га, на якій на даний час знаходяться озера-збірники інфільтратів та побутові відходи, які зсунулись", – йдеться у зверненні.

За даними міськради, виконання протиаварійних робіт неможливо без відведення Малехівською сільською радою додаткової земельної ділянки.

"Подальше зволікання із прийняттям Малехівською сільською радою рішення щодо відведення додаткової земельної ділянки унеможливлює проведення спеціалізованими підприємствами стабілізаційних та протиаварійних робіт, що може призвести до значного погіршення ситуації на полігоні під час осінньо-зимового періоду внаслідок повторного зсуву сміттєвої маси в озера-збірники фільтратів з можливим неконтрольованим витоком інфільтратів на прилеглу місцевість", – йдеться у зверненні.

Відтак, Львівська міськрада просить на найближчому засіданні Малехівської сільської ради розглянути питання щодо відведення додаткової земельної ділянки.

Нагадаємо, у вересні Малехівська сільська рада не затвердила договір про співпрацю зі Львовом щодо виділяння місту землю під Грибовичі в обмін на вирішення питання з інфільтратами та звільненнямешканців села від оплати за водопостачання.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.