Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

мікропроекти

Понеділок, 5 грудня 2016, 15:46

Вартість одного мікропроекту на Львівщині підняли до 400 тисяч

мікропроекти

У грудні на Львівщині стартував конкурс мікропроектів на 2017 рік.

Про це повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

Зокрема, з 1 грудня розпочалась реєстрація на участь в обласному конкурсі мікропроектів місцевого розвитку на 2017 рік. Цьогоріч приймають виключно електроннаі заявки для участі у конкурсі, а граничну вартість одного проекту збільшили до 400 тисяч гривень.

З цих коштів 50% становить субвенція з обласного бюджету, до 45% –  кошти місцевого бюджету, а 5% – мінімальний обов’язковий небюджетний внесок конкурсанта.

Учасниками конкурсу можуть бути: органи самоорганізації населення, громадські організації, благодійні фонди, ініціативні групи громадян, органи місцевого самоврядування (крім районних рад).

Також цього року можна подавати мікропроекти:

- освітня галузь (середні та позашкільні навчальні заклади) – реконструкція, капітальний ремонт, енергозбереження, придбання обладнання та інвентаря;

- ДНЗ – реконструкція, капітальний ремонт, енергозбереження, придбання обладнання та інвентаря;

- заклади охорони здоров’я – (лікарні центральні, міські, міські, центральні районні, районні, ФАПи, амбулаторії сімейної медицини, центри первинної медико-санітарної допомог) – реконструкція, капітальний ремонт, енергозбереження, придбання обладнання;

- народні доми – реконструкція, капітальний ремонт та енергозбереження;

- вуличне освітлення – будівництво, реконструкція та капітальний ремонт;

- інші пріоритети (проекти, що не дублюються діючими обласними програмами).

У січні незалежна експертна комісія оцінюватиме подані мікропроекти за спеціальною шкалою. За їх результатами секретаріат Конкурсної ради сформує рейтинг мікропроектів. У межах визначеного обласною радою бюджету на реалізацію програми Конкурсна рада проведе розподіл коштів між пріоритетами та визначить потенційних переможців.

Нагадаємо, на обласний конкурс мікропроектів у 2016 році Львівська обласна рада виділила 54 млн грн. Із загальної кількості мікропроектів – 686, станом на початок жовтня було завершено 237, на а 438 об’єктах все ще тривали роботи. 

Нагадаємо, дізнатися інформацію про переможців обласного конкурсу мікропроектів місцевого розвитку на 2016 рік можна на інтерактивній карті.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.