Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

Понеділок, 5 грудня 2016, 17:55

Львів планує перейти на платну стоматологію

Львів

Львівська міськрада зменшує видатки на фінансування державних стоматологій у місті.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як зауважив начальник управління охорони здоров’я Львівської міськради Володимир Зуб, стоматологічна послуга в усьому світі є платною послугою, тому такі зміни – потрібний процес реформування цієї галузі.

"Депутати Львівської міської ради, затверджуючи бюджет на 2017 рік, прийняли рішення про певний об’єм фінансування стоматологічних послуг. Це рішення прийняли, знаючи загальну ситуацію в цій сфері, бо стоматологічна допомога була платною, але платили не в касу, а безпосередньо фізичній особі – стоматологу", – наголосив Володимир Зуб.

За його словами, стоматологам пропонують створити комунальні підприємства, а допомогу пільговим категоріям населення і дітям відшкодовувати за рахунок бюджету.

"Сімейні лікарі, які ведуть прийом, ходять на виклики, переходять на контрактну форму роботи. Тому і стоматологи можуть перейти на такі засади", – зауважив Володимир Зуб.

Нагадаємо, у Львові є 4 комунальних стоматологічних поліклінік і 5 госпрозрахункова стоматологічна поліклініка.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.