Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вітроелектростанція на Львівщині

Вівторок, 6 грудня 2016, 17:54

Турецькі інвестори зацікавилися Сколівщиною

вітроелектростанція на Львівщині

У Сколівському районі збудують потужну вітроелектростанцію.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Зокрема, турецька компанія "Атлас Глобал Енерджи" планує збудувати вітрову електростанцію потужністю 20 мегават на території Сколівського району. Загальна сума інвестицій становитиме близько 20 мільйонів євро.

За словами засновника ТОВ "Атлас Глобал Енерджи" Еніса Факиоглу, потужність майбутньої вітроелектростанції на першому етапі реалізації проекту дорівнюватиме 20 мегаватам, однак у перспективі вони розглядають встановлення вітротурбін на 50 мегават.

Наразі триває оформлення проектно-кошторисної документації, а вже у 2018 році заплановано будівництво перших "вітряків".

Також у найближчий термін Львівська ОДА та представники компанії домовилися напрацювати дорожню карту із реалізації проекту альтернативної енергетики на Сколівщині.

Зазначимо, ТОВ "Атлас Глобал Енерджи" заснована з ініціативи консорціуму турецьких компаній Enisolar та Renerser для розвитку вітрової енергетики на території України.

Нагадаємо, у жовтні у Старому Самборі відкрили другу чергу найпотужнішої в Українських Карпатах вітроелектростанції.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.