Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Надзвичайні ситуації

tsn.ua

Четвер, 9 серпня 2012, 11:01

В Україні аномальна спека спричинила отруєння 7 працівників водопровідних служб

Через аномальне підвищення температури почастішали смертельні випадки серед працівників підприємств водопровідно-каналізаційного  господарства під час виконання робіт підвищеної небезпеки у замкнених просторах – із початку серпня вже 7 смертей.

 

Про це повідомляє прес-служба  територіального управління держгірпромнагляду у Львівській області.

«7 серпня у Запорізькій області під час очищення зливної ями від отруєння шкідливими газами загинули четверо працівників на ТОВ «Лідер», 2 серпня – троє працівників загинули, ще один зазнав гострого отруєння у ТОВ «Шкірзавод Златопіль» Кіровоградської області», – зазначено у повідомленні.

Із травня десять працівників зазнали смертельних отруєнь у Волинській, Київській, Житомирській, Луганській та Кіровоградській областях.

Причинами нещасть є відсутність інструкцій з охорони праці та невиконання їх вимог працівниками, ведення робіт без засобів індивідуального захисту, яких часто й немає.

Теруправління Держгірпромнагляду у Львівській області звернулося до керівників водоканалізаційних підприємств Львівщини, зокрема Львова, Червонограда, Дрогобича, Стрия, та керівників відповідних місцевих органів влади про проведення 10 серпня тематичних нарад, на яких будуть розглянуті питання щодо недопущення робіт у замкнених спорудах водопровідно-каналізаційних господарств без постійного контролю в них повітряного середовища, без засобів колективного та індивідуального захисту, обмеження проведення газонебезпечних робіт при високих температурах повітря. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.