Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Самопоміч

Середа, 7 грудня 2016, 14:18

Самопоміч проігнорила звернення визнати Голодомор геноцидом українців

Самопоміч

Верховна Рада закликає світову спільноту визнати Голодомор 1932-1933 геноцидом українського народу.

Сьогодні Верховна Рада прийняла постанову "Про Звернення Верховної Ради України до демократичних держав світу щодо визнання Голодомору 1932-1933 років в Україні злочином геноциду українського народу". Це рішення підтримали 233 народні депутати.

Як йдеться у пояснювальній записці до законопроекту, Верховна Рада України звертається до держав світу визнати Голодомор 1932-1933 років в Україні злочином геноциду українського народу, а також має на меті сприяти приверненню уваги міжнародної спільноти до порушення прав людини в Україні у зв’язку зі збройною агресією Російської Федерації та окупації територій України.

"Сьогодні, коли Україна знову потерпає від агресії зі сторони Російської Федерації, коли відбувається масове порушення прав та свобод громадян України на Сході України та на території окупованого Криму, важливо згадати уроки історії та вшанувати пам'ять всіх загиблих внаслідок злочинної політики тоталітарного режиму.

Особливо необхідним в нинішніх умовах для України є підтримка демократичних держав світу, в тому числі визнання ними геноцидом Українського народу Голодомор 1932-1933 років в Україні.

З огляду на зазначене предметом постанови є звернення Верховної Ради України до демократичних держав світу щодо визнання Голодомору 1932-1933 років злочином геноциду Українського народу", – йдеться у законопроекті.

Додамо, за звернення не голосували такі нардепи зі Львівщини: Сергій Кіраль (Самопоміч), Олег Лаврик (Самопоміч), Ірина Подоляк (Самопоміч), Лев Підлісецький (Самопоміч), Олексій Скрипник (Самопоміч), Руслан Сидорович (Самопоміч), Олег Березюк (Самопоміч).

Зазначимо, що фракція "Самопоміч" утримується від голосування у Верховній Раді через вимогу зняти недоторканість з народного депутата Новинського.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.