Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

зарплата

The Kiev Times

Середа, 7 грудня 2016, 15:28

Нардепи прийняли закон для підвищення мінімальної зарплати

зарплата

Верховна Рада внесла зміни до системи оплати праці, що дасть змогу встановити мінімальну зарплату на рівні 3200 грн.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зокрема, сьогодні Верховна Рада уприйняла закон про новий порядок формування тарифної сітки, який дасть змогу уряду встановити мінімальну заробітну плату в Україні на рівні 3200 грн із 1 січня 2017 року.

Це рішення підтримали 227 народних депутатів.

Відтак, у бюджетній сфері мінімальний посадовий оклад встановлюватиме уряд, а у сфері підприємства тарифні ставкиви значатимуть самостійно в колективних договорах. Однак тарифна ставка не може бути нижча за прожитковий мінімум.

Також народні депутати підтримали ідею, закладену в урядовій ініціативі, про те, що посадові оклади визначаються у співвідношенні до прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого на 1 січня цього року.

У законі про пенсійне забезпечення до 31 грудня 2017 року продовжили обмеження максимальної пенсії на рівні 10 тис 740 грн. Крім того, відповідальність за адміністративні правопорушення буде прив'язана до прожиткового мінімуму, а не до мінімальної зарплати, як це є сьогодні.

Нагадаємо, у жовтні уряд повідомив, що ініціює підвищення прожиткового мінімуму в Україні до 3200 грн і має намір внести відповідну норму до проекту державного бюджету на 2017 рік. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.