Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Орест Кулинич

Середа, 7 грудня 2016, 16:10

Лісокультурних бригад немає в жодному лісництві Львівської області – Орест Кулинич

Орест Кулинич

Громадський активіст Орест Кулинич вважає, що лісгоспи Львівщини приділяють недостатньо уваги лісовідновленню й догляду за лісом, в тому числі й тому, що в їх структурі відсутні лісокультурні бригади. 

"Лісокультурних бригад немає в жодному лісогосподарському підприємстві Львівської області, хоч їхнє керівництво, а також керівництво Державного управління лісового господарства у Львівської області є відповідальними за це", – заявив він у виступі на круглому столі "Боротьба з варварськими вирубками лісів на Львівщині: результати і наслідки очима громадськості" .

Кулинич наголосив на тому, що керівництво Державного управління лісового господарства у Львівської області протягом останніх двох років не призначило жодного службового розслідування за зверненнями громадськості.

Громадськість, на думку Кулинича, у свою чергу, повинна добиватись не лише доведення розслідування кримінальних впроваджень, відкритих за фактами зловживань в лісному господарстві області, але й організувати моніторинг відшкодування збитків, завданих державі.

"Правоохоронними органіми розслідується понад 400 кримінальних впроваджень у Львівській області, в більше, як в половині з них йдеться про істотні суми збитків. Ці втрати треба компенсувати державі і громадам", – сказав він.

6 грудня у Львові відбувся круглий стіл "Боротьба з варварськими вирубками лісів на Львівщині: результати і наслідки очима громадськості" за участі представників руху "Стоп, Лісоцид!", представників Громадської ради при Львівській ОДА, громадських активістів, незалежних екологів а також представників Управління лісового господарства у Львівській області, Держекоінспекції, лісничих держлісгоспів, представника Галсільлісу тощо.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.