Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Трамвай на Сихів

Четвер, 8 грудня 2016, 11:55

Сихівський трамвай озеленять двома сотнями дерев

Трамвай на Сихів

Навесні наступного року уздовж трамвайної колії на Сихів планують висадити 245 дерев.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як наголосила керівник відділу урбаністики ЛКП «Інститут просторового розвитку» Олександра Сладкова, озеленення Сихова обійдеться у 365 тис грн.

«Ідея озеленення полягає в тому, щоб кожна ділянка між зупинками трамвая отримала власне «обличчя». Дерева візуально впорядковують і зменшують простір проспекту Червоної Калини, поділяючи його для кращого сприйняття на дві вулиці. Окремо виділено «серце» Сихова – простір довкола Церкви Різдва Пресвятої Богородиці та кінотеатру імені Довженка. Тут трамвайне кільце доповнює й об’єднує два найважливіші громадські простори мікрорайону», – зазначає Олександра Сладкова

Зокрема, біля ринку «Шувар» планують висадити багряник японський (32 шт), біля супермаркету «Арсен» – сакури канзан та аманогава (46 шт), на вул. Довженка – клен польовий (46 шт), на кільці біля Церкви Різдва Пресвятої Богородиці – сливу розкидисту, платан кулястий, ліріодендрон ауреум маргінатум і сосну чорну (32 шт).

На кінцевому трамвайному кільці з’явиться бузок звичайний (24 шт), на території колишнього ринку – яблуня «Ола» (24 шт), біля 4-ї поліклініки – клен роял ред (14 шт), та біля супермаркету «Сільпо» – горобина Кьоне (27 шт).

Нагадаємо, трамвай на Сихів офіційно відкрили 17 листопада.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.