Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Грибовицьке сміттєзвалище

П'ятниця, 9 грудня 2016, 13:29

В Україні ліквідували 17% стихійних сміттєзвалищ

Грибовицьке сміттєзвалище

Загалом в Україні зафіксовано понад 30 тисяч сміттєзвалищ. 

Про це сьогодні повідомив міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак під час час години запитань до уряду у Верховній Раді.

Міністерство розпочало інвентаризацію всіх сміттєзвалищ в Україні. Станом на сьогодні є інформація про 6153 сміттєзвалища, але ця цифра є неповною, оскільки мова йде про ті сміттєзвалища, які мають прив’язку до геокоординат.

За його словами, сьогодні жодна з областей не впоралася з завданням.

"Отримані місцевими органами влади отримані від екологічного податку кошти у розмірі один мільярд гривень не були використані за потребою, а спрямовані на ремонти шкіл та дитячих садків. Для того, щоб цей процес зрушився з місця було створено інтерактивний сервіс на офіційному сайті Міністерства", – наголосив Остап Семерак.

Згідно статистичних даних, за три місяці отримано понад 500 інтерактивних звернень від громадян про сміттєзвалища, з яких органи місцевого самоврядування відреагували лише на 17%.

"На місцях нам обіцяють, що сміттєзвалища будуть повністю ліквідовані, що ними постійно займаються, а насправді ми бачимо повний саботаж цієї роботи", – додав Остап Семерак.

Нагадаємо, у вересні Мінекології презентувало інтерактивну карту усіх сміттєзвалищ в Україні. На її розробку пішло близько трьох місяців, а анонсували створення цієї карти у міністерстві ще на початку липня.

Переглянути карту можна тут.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.