Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

брикетувальний прес

city-adm.lviv.ua

Понеділок, 19 грудня 2016, 16:26

Львів отримав в оренду прес для сміття за 30 гривень

брикетувальний прес

ЛКП «Львівспецкомунтранс» отримав обладнання для пресування сміття на три місяці.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

ЛКП «Львівспецкомунтранс» взяло в оренду брикетувальний прес та устаткування для обгортання брикетів на випадок надзвичайних ситуацій із вивезенням сміття зі Львова у компанії «Грінера Україна» за 10 грн/міс, терміном на три місяці. Загальна ж вартість обладнання становить близько 1 млн євро.

Як зазначив власник компанії «Грінера Україна» Богдан Михалусь, ним зможе скористатись будь-яка компанія-перевізник. Наразі техніку монтують, завершити мають до кінця січня 2017 року.

«Таке устаткування необхідне на випадок несприятливих погодних умов. Низька температура може ускладнити процес вивезення ТПВ на далекі відстані та їхнє вивантаження в замерзлому стані. Відтак, сміття перед відправленням на полігони необхідно буде спресувати та обгорнути. Тобто, ця лінія необхідна нам винятково у разі надзвичайної ситуації», – наголосив директор міського департаменту житлового господарства та інфраструктури Сергій Бабак.

Потужність брикетувального пресу – 40 тонн на годину: працюючи у дві зміни, обладнання змогло б спресувати близько 600 тонн сміття за день.

За словами Богдана Михалуся, спресоване сміття може зберігатися довше, окрім цього є й обгортальна лінія, після застосування якої відходи могли б стояти ще близько половини року, однак – не на території міста.

Нагадаємо, Варіанти ще раніше повідомляли, що «Грінера Україна» виграла конкурс на вивезення сміття у Галицькому районі Львова 

Власником компанії є радник мера Львова Андрія Садового Богдан Михалусь, який проживає у США.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.