Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

Варіанти

Четвер, 9 серпня 2012, 15:07

Українські та польські реставратори завершують відновлення дерев’яного вівтаря «Голгофа»

В одному з найстаріших та унікальних храмів Львова, Вірменському соборі тривають реставраційні роботи. Зокрема на завершальному етапі реставрації – дерев'яний вівтар «Голгофа», який не повторюється у інших храмах Європи і є унікальним.

 

Роботи над цим об'єктом тривали три роки і виконані на 90%. Українсько-польска команда реставраторів також працює над відновленням дерев'яного Розп'яття Христа.

До цього часу цю роботу датувати 19 століттям, сьогодні ж мистецтвознавці припускають, що ця скульптура може бути старшою на 200 років.

Польський реставратор Анджей Казберов розповів, що зберігати відновлене Розп'яття Христа будуть всередині собору, а на зовнішній стіні, де воно зберігалось до цього часу, буде встановлена його копія, виготовлена зі спеціальних смол.

Також зараз у Вірменському соборі триває і реставрація стінопису Яна Генріка Розена. Фінансову підтримку реставраційних робіт забезпечує Міністерство культури Польщі.

Нгадаємо, Вірменський собор – пам'ятка архітектури національного значення у Львові, що належить до Світової спадщини ЮНЕСКО, єдиний храм Вірменської апостольської церкви в Західній Україні.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.