Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Верховна Рада

telegraf.com.ua

Середа, 21 грудня 2016, 10:26

Верховна рада прийняла держбюджет на 2017 рік

Верховна Рада

Сьогодні вночі Верховна Рада ухвалила Державний бюджет України на 2017 рік.

Відтак, доходи держбюджету на 2017 рік становлять 721,4 млрд грн, видатки – 790,4 млрд грн, а граничний рівень дефіциту – 77,5 млрд грн. Також передбачено зростання реального ВВП на 3%, зростання номінального ВВП до 2,585 трлн грн, а споживчу інфляцію до кінця року встановили на рівні 8,1%.

Окрім цього у держбюджеті передбачено підняття рівня мінімальної зарплати до 3200 грн з 1 січня 2017 року, а прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць передбачається встановити у розмірі з 1 січня 2017 року – 1,544 тис грн, з 1 травня – 1,624 тис грн, з 1 грудня – 1,7 тис грн.

У держбюджеті виділили на оновлення матеріально-технічної бази професійно-технічної освіти 50 млн грн та додаткові видаткіидля вузів у 167 млн грн, збільшили майже на 2 млрд грн кошти для виплати академічних стипендій.

Нардепи також передбачили 20 млн грн на навчання осіб для надання домедичної допомоги та збільшення видатків на 200 млн грн на запровадження експерименту фінансування надання медичної допомоги.

Це рішення підтримали 274 народних депутатів. Щодо нардепів, які пройшли у Верховну Раду від Львівщини, то проголосували за законопроект Блок Петра Порошенка, Народний фронт, а ось позафракційні депутати та Самопоміч утрималися.

Зокрема, проголосували "за": Богдан Дубневич (Блок Петра Порошенка), Ярослав Дубневич (Блок Петра Порошенка), Ігор Васюник (Народний фронт), Андрій Лопушанський (Блок Петра Порошенка), Андрій Кіт (Блок Петра Порошенка), Микола Кадикало (Народний фронт), Андрій Левус (Народний фронт), Михайло Хміль (Народний фронт), Микола Величкович (Народний фронт), Тарас Батенко (позафракційний), Михайло Бондар (Народний фронт), Андрій Парубій (позафракційний), Оксана Юринець (Блок Петра Порошенка).

Утрималися: Андрій Антонищак (Блок Петра Порошенка), Володимир Парасюк (позафракційний), Дмитро Добродомов (позафракційний), Олег Мусій (позафракційний), Богдан Матківський (позафракційний), Ганна Гопко (позафракційна), Остап Єднак (позафракційний), Олег Березюк (Самопоміч), Любомир Зубач (Самопоміч), Ірина Подоляк (Самопоміч), Руслан Сидорович (Самопоміч), Сергій Кіраль (Самопоміч), Олег Лаврик (Самопоміч), Лев Підлісецький (Самопоміч),

Не з'явилися на засідання: Наталія Кацер-Бучковська (Народний фронт), Олексій Скрипник (Самопоміч), Юрій Шухевич (Радикальна партія Олега Ляшка).

А Ігор Шурма (Опозиційний блок) та Тарас Козак (Опозиційний блок) проголосували проти. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.