Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

гроші

ukr.aw

Четвер, 22 грудня 2016, 16:30

Бюджет Львівщини-2017: найбільше коштів передбачили на медицину, дороги та освіту

гроші

Депутати у бюджет Львівщини на 2017 рік заклали понад 2 млрд грн на охорону здоров'я, а також по 1,1 млрд грн – на дорожнє господарство та освіту.

Про це йдеться на сайті Львівської обласної ради.

Сьогодні Львівська облрада прийняла бюджет на 2017 рік. Його обсяг становить більше 12,9 млрд грн, у тому числі загального фонду – 11,5 млрд грн, спеціального фонду – 1,4 млрд грн, бюджет розвитку – 50 млн грн.

Найбільше коштів – понад 7,7 млрд грн – скерують місцевим органам самоврядування, трохи більше 2 млрд грн – на охорону здоров'я, на дорожнє господарство та освіту – по 1,1 млрд грн.

Найменше коштів у бюджеті Львівщини на 2017 рік передбачили на енергозбереження – 49 млн грн, охорону навколишнього середовища – 64 млн грн та на сільське і лісове господарства – 86 млн грн.

Як зазначив голова бюджетної комісії Львівської облради Олег Домчак, проект бюджету на 2017 рік пройшов обговорення на громадських слуханнях.

«Також усі пропозиції від інших постійних комісій заслухали на засіданні бюджетної комісії. Запитів на фінансування, як завжди, було дуже багато, але комісія визначилась на додатковому фінансуванні програм у галузях охорони здоров'я, освіти, збереження лісу, соціального захисту та житлово-комунального господарства», – розповів Олег Домчак.

Додамо, в обласному бюджеті передбачили також 740 млн грн на реалізацію обласних (регіональних) програм. А резервний фонд на 2017 рік становить 30 млн грн.

Нагадаємо, в бюджеті Львівщини депутати також затвердили 62 млн грн на екологію, проте не передбачили коштів на компенсацію перевізникам.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.