Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Краковець

loda.gov.ua

П'ятниця, 23 грудня 2016, 10:34

У Краковці запрацювала окрема смуга руху

Краковець

На пункті пропуску Краковець – Корчова запровадили експеримент.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Зокрема, 22 грудня, на пункті пропуску Краковець – Корчова створили додаткову смугу руху для  українців, що мають авто з українською реєстрацією, а також для громадян ЄС.

Експеримент покликаний розвантажити потік авто, зменшити черги на кордоні та пришвидшити процедуру перетину кордону для людей, які прямують на відпочинок чи у дипломатичних справах.

Як пояснив начальник Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України Володимир Єгоров, здебільшого черги на митниці створюють авто з іноземною реєстрацією, вони більш ніж вдвічі перевищують кількість автомобілів з українськими номерами та перетинають кордон кожні 5 днів у режимі "транзит".

"Ми створили додаткову смугу руху для громадян ЄС, а також громадян України, що мають авто з українською реєстрацією. А це близько 30-40% громадян, що перетинають західний кордон України. Таким чином плануємо забезпечити комфортні умови людям, котрі прямують за кордон на відпочинок, у бізнес- чи дипломатичних справах, аби вони не чекали у загальних чергах разом із учасниками малого прикордонного руху", – наголосив Володимир Єгоров.

За словами заступника голови Львівської ОДА Ірини Гримак, експеримент стартував саме у Краковці, адже цей пункт є найбільше технічно пристосованим для його проведення, а понад 400 тисяч гривень для закупівлі знаків розмежування та ознакування території були отирмані від спонсорів.

"Цей експеримент, ми сподіваємось, дозволить не лише зменшити черги на кордоні, а й побороти корупційну складову, зокрема такі її елементи як продаж черги самими учасниками руху. Якщо він виявиться вдалим, ставитимемо питання про упорядкування руху і на інших пунктах пропуску для забезпечення більш якісного та швидкого перетину кордону", – додала Ірина Гримак.

Результати експерименту аналізуватимуть через три місяці.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.