Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

маршрутки

Середа, 28 грудня 2016, 17:10

Львівські перевізники анонсують підвищення тарифів на проїзд

маршрутки

З 10 січня на Львівщині на 30-40% зростуть пасажирські перевезення.

Як повідомляє Львівський прес-клуб, сьогодні під час прес-конференції голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка анонсував зростання цін на проїзд.

За його словами, перевізники, які працюють на міжміських та позаміських маршрутах Львівщини, з 10 січня підвищать вартість проїзду на 30-40%.

Також до 1 квітня 2017 року перевізники будуть возити пільговиків на тих умовах, які діють дотепер, а після квітня ситуація зміниться. Велійка додав, що зараз є 26 пільгових категорій, які мають право на безкоштовний проїзд, але в місцевих бюджетах, які би мали компенсувати цей проїзд перевізникам, грошей на наступний рік не передбачили.

"У нас були зустрічі з головою області Олегом Синюткою, який запевнив нас що з 1 квітня відбудеться монетизація пільг. І пільговики отримуватимуть адресну компенсацію. Це буде набагато краще, ніж зараз. Адже зараз є пільговики, які зловживають правом безкоштовного проїзду, а є й такі, які взагалі нікуди не їздять", – наголосив Іван Велійка.

Він зауважив, що майбутня монетизація пільг повинна зачепити тільки мешканців області, а цю адресну допомогу для сплати за проїзд можуть нараховувати пільговикові на окремий рахунок або ж як доплату до пенсій.

Нагадаємо, раніше голова Львівської ОДА Олег Синютка запевнив, що у 2017 році без громадських обговорень не підвищуватимуть тарифів на проїзд у громадському транспорті.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.