Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

piratemedia.ru

П'ятниця, 10 серпня 2012, 18:03

Одна із лідерів німецької Піратської партії має українське коріння

Одна із найвідоміших постатей у Піратської партії Німеччини – Марина Вайсбанд – родом з України, її сім’я емігрувала в Німеччину 1994 року, коли Марині було 6 років.

Про це пише німецьке видання “Die Welt”.

“Вона – найвідоміше обличчя Піратської партії, вважається примирювачем, який може поєднувати ворогуючі табори новоствореної партії”. Марину Вайсбанд люблять всередині партії-новачка, що вийшла з інтернету. Громадськість також добре сприймає красномовну 24-річну з Мюнсера. Звісно, так було не завжди”, – пише видання.

“В інтерв’ю "Zeit-Magazin" колишня лідер партії згадує, як вона страждала школяркою і куди вона втікала на перервах. “Весь свій шкільний час я була закритою та роздратованою. На перервах я завжди відшуковувала обігрівач у комірчинах і проводила там 20 хвилин”.

Дитинство Вайсбанд було складним. Вона народилась 1987 року в Україні, у Києві. Через шість років вона разом з батьками та маленьким братом за квотами біженців переїхали у тимчасове помешкання в Німеччину. Вона виростала у місті Вупперталь і спочатку не знала жодного слова німецькою.

Марина розповідає, що потрібен був час, щоб прийшло відчуття, що її певною мірою прийняли. “Мені завжди важко давалося інтегруватись в школі, я була іншою, ніколи не могла себе правильно вписати”, – розповіла Вайсбанд взимку "Berliner Zeitung"”, – йдеться у статті.

Партія піратів Німеччини (скорочено – Пірати, нім. Piratenpartei Deutschland (PIRATEN)) – політична партія в Німеччині. Заснована 10 вересня 2006 року в Берліні за зразком шведської «Piratpartiet» як партія постіндустріального (інформаційного) суспільства.

Мета партії – сприяння вільному поширенню знаь і вільній культурі, реформа законів про авторське право, боротьба за збереження громадянських прав і свобод в інтернеті (зокрема - протидія електронному стеженню та цензурі).

25 березня 2012 года на виборах в ландтаг федеральної землі Заар партія набрала 7,4 відсотка голосів (4 мандати). Після цих виборів канцлер Німеччини Ангела Меркель висловила свою увагу до Піратської партії та закликала сприймати її серйозно.

Згідно з опитуваннями, популярність партії зросла до 13%, що ставить її на третє місце після ХДС та СДПН.


Джерело - Die Welt

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.