Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

school-world.com.ua

Понеділок, 13 серпня 2012, 17:52

Музей визвольної боротьби у Львові плановано буде відкритий 14 жовтня

Музей національно-визвольної боротьби у Львові за адресою Лисенка, 23а хочуть відкрити 14 жовтня – в день свята Покрови Пресвятої Богородиці.

З проханням ухвалити відповідне розпорядження до голови Львіської облради Олега Панькевича сьогодні, 13 серпня, звернулася комісія з питань культури, історико-культурної спадщини, духовного відродження Львівської облради. 

Однак, як зазначив керівник реставраційних робіт Володимир Пащак, для вчасного виконання проекту бракує коштів – із півмільйона гривень, виділених на продовження робіт, 400 тис слід застосувати для робіт всередині музею.

“Ми будемо звертатись до депутатського корпусу, до голови Львівської облради з проханням виділити додаткові кошти. На завершальному етапі – експертиза вартості цих робіт, благоустрою опорної стіни і перенесення ділянки газопроводу”, – зазначив Пащак.

Помічник заступника міського голови Львова з гуманітарних питань Михайло Мороз додав, нещодавно відбулися тендерні торги з питання відселення мешканців двох квартир на Лисенка,23а, приміщення яких планують передати музею.

“За одном із тендерів вже є переможець – це квартира №6. По лоту, який стосується квартири №7 переможця немає, тому що ніхто не подався на цей конкурс. Тобто так виглядає, що квартира №6 після проведення всіх процедур зможе бути відселена, а по квартирі №7 міська рада повторно оголошує тендер”, – повідомив Мороз, додавши, що процедура тендеру орієнтовно завершиться наприкінці вересня.

Як зазначили присутні на засіданні представники Личаківської районної адміністрації, сьогодні в апеляційному адміністративному суді на розгляді перебуває справа щодо права власності на приміщення музею. 2011 року військовий прокурор Львіщини подав позов щодо оформлення права комунальної власності на будинок Личаківською районною адміністрацією.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.