Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Парубій

Понеділок, 13 лютого 2017, 15:44

Якщо вводити воєнний стан, то по всій Україні, – Парубій

Андрій Парубій

Голова Верховної Ради Андрій Парубій вважає, що при потребі воєнний стан потрібно вводити не на Донбасі, а по всій території України.

Про це сьогодні під час свого візиту у Дрогобич заявив голова Верховної Ради України Андрій Парубій, передає кореспондент Варіантів.

"Я вважаю, що якщо вводити воєнний стан, то по всій території України. Зараз, як ми бачимо, в Авдіївці можливі атаки і наступи, тож якщо доведеться приймати таке рішення, до цього треба бути готовим. Хочу наголосити, що запровадження воєнного стану перебуває виключно у компетенції президента, РНБО. Я думаю, що Верховна Рада без вагань підтримає таке рішення. Але потрібно розуміти, наскільки воно змінить всі сфери життя держави", – розповів Андрій Парубій.

Також він наголосив, що наразі питання виборів на Донбасі є передчасним, адже поки російські війська перебувають на території України, доти неможливі навіть теоретичні дискусії про вибори.

"Головні завдання, які стоять сьогодні перед нами, – це захист наших кордонів, продовження міжнародних санкцій проти Росії, виведення окупаційних військ із території України. Лише після цього можна говорити про проведення виборів на Донбасі. Тому сьогодні у Верховній Раді і немає жодного законопроекту, що стосуються можливих виборів. І найближчим часом Верховна Рада таких законопроектів не розглядатиме", – додав Андрій Парубій.

Зазначимо, сьогодні Андрій Парубій відвідав військову частину А 1108 (15-й реактивний артилерійський полк), яка дислокується у Дрогобичі. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.