Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

poltava.pl.ua

Середа, 15 серпня 2012, 14:43

У Стрию виник конфлікт між вірянами та владикою через мощі святої

У Стрию відбулася сутичка між парафіянами каплиці святого Якова та місцевими священиками на чолі з керівником Стрийської єпархії УГКЦ Тарасом Сеньківим.

Конфлікт виник 31 липня, коли священики намагались вилучити із каплиці мощі святої Тарсикії. Віряни звинувачують священнослужителів у тому, що вони побили їх через спробу перешкодити винести мощі.

Як розповів “Варіантам” член ради громади каплиці святого Якова Орест Пасіка, 31 липня один із парафіян виявив, що в каплиці зламаний замок до вхідних дверей і викликав міліцію. За словами вірянина, після того, як міліція почала працювати на місті події, туди прибув владика Тарас Сеньків зі 30-ма священиками для того, щоб забрати мощі святої Тарсикії. Він додав, що ні документів на мощі, ні ключів від каплиці у прибулих не було.

“Почалися сутички між священиками та віруючими...Владика підкликав мене до себе і сказав, що відлучить від церкви. Після того, як їм не вдалось потрапити всередину каплиці, вони зробили другу спробу – ще раз викликали міліцію. Міліціонери своїм коштом поставили замок, опечатали, на печатці стоїть підпис працівника міліції”, – розповів Пасіка.

Вірянин розповів, що каплиця святого Якова фактично закрита з третього липня, коли настоятелю каплиці Тарасу Пошиваку вручили наказ про заборону богослужінь в цій каплиці і перебування на її території. За його словами, це було зроблено без жодних вагомих підстав.

Натомість один із присутніх на події 31 липня священиків – отець  Михайло Ільницький, настоятель храму святих Володимира та Ольги, вважає, що вхід до каплиці заблокувала група спеціально підбурених людей, серед яких були і найняті особи.

“Ми трохи поштовхалися, та й все, ніякої бійки не було, це неправда. В каплиці були мощі святої Тараскії, їх треба було перенести до Успенського храму, бо каплиця зараз перебуває у невизначеному канонічному стані. А людей, які прийшли під каплицю, видно, хтось спеціально про це попередив”, – сказав священик.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.