Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

sumno.com

Четвер, 16 серпня 2012, 14:44

Експерти вважають, що Чорнобиль вже придатний для проживання людей

На думку фахівців, частина 30-кілометрової зони відчуження Чорнобильської АЕС і саме місто Чорнобиль вже придатні для проживання людей.

 

Про це повідомляє інформаційне агентство Інтерфакс-Україна.

"За радіологічним показником для проживання в місті Чорнобиль фактично перешкод немає, але законодавство забороняє розміщення в зоні відчуження. Я вважаю, час вже думати про те, що частину зони можна відкривати для використання без обмежень. Це переважно південна частина ", - вважає член Національної комісії з радіаційного захисту населення Олег Бондаренко.

На його думку, в Чорнобилі можна дозволити проживання для персоналу, який здійснює роботи із перетворення об'єкта "Укриття" на екологічно безпечний об'єкт, а також обслуговуючому персоналу ЧАЕС. Він нагадав, що зараз ці люди працюють за вахтовим методом.
За його словами, згідно з медичними нормами, для персоналу допустима доза опромінення становить 20 мілізіверт на рік, але на практиці вона не перевищує 1,2 мілізіверт на рік. Олег Бондаренко додав, що зараз у зоні відчуження, окрім самопоселенців, яких налічується близько 300 осіб, проживають й інші люди.

О.Бондаренко вважає, що в зоні відчуження можна дозволити інвестиційну і господарську діяльність, зокрема, розведення великої рогатої худоби, вирощування тварин для отримання хутра, а також технічних культур, зокрема, льону.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.