Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

itar-tass

П'ятниця, 17 серпня 2012, 16:40

Учасниці Pussy Riot отримали по 2 роки колонії за хуліганство

Хамовнічеський суд Москви засудив трьох учасниць російської панк-групи Pussy Riot – Надєжду Толоконнікову, Марію Альохіну і Єкатєріну Самуцевіч до двох років позбавлення свободи в колонії загального режиму.

Вирок був зачитаний сьогодні, 17 серпня.

Суд постановив, що учасниці панк-групи здійснили хуліганство в храмі Христа Спасителя за мотивами релігійної ненависті.

Суддя Марина Сирова відзначила, що акція була ретельно спланована, був підготовлений кожен етап злочину. “Для вчинення протиправних дій вони організували групу, низка її учасників ховались”, – йдеться у вироці. 

Захисники підсудних ще перед оголошенням вироку заявили, що оскаржуватимуть його, якщо він виявиться обвинувачувальним. 

Нагадаємо, 21 лютого п’ятеро активісток панк-групи Pussy Riot влаштували “панк-молебень” у Храмі Христа Спасителя в Москві – надягнувши маски і увімкнувши звукопідсилювальну апаратуру, вони виступили на амвоні храму. Відеоролик з виступом був викладений в інтернет і викликав широкий суспільний резонанс. Трьох учасниць гурту – Надєжду Толоконнікову, Марію Альохіну і Єкатєріну Самуцевіч звинуватили в образі почуттів вірян. Обвинувачені ж наголошують, що основним мотивом їхніх дій був політичний протест.

Ця справа набула широкого резонансу за кордоном – музиканти груп Red Hot Chili Peppers, Faith No More, Franz Ferdinand, Мадонна, Пол Маккартні закликали звільнити дівчат.

У розпалі процесу президент РФ Володимир Путін висловився за те, щоб не судити учасниць Pussy Riot “аж так суворо”.

Джерело: РИА Новости

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.