Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

protruskavets.org.ua

Понеділок, 20 серпня 2012, 17:36

Невідомі знищили пам'ятник Іванові Франку у Трускавці

В ніч із 19 на 20 серпня 2012 року погруддя Івана Франка «впало» з постаменту та розбилося вщент.

20 серпня о 9.30 на місці події вже працювала слідчо-оперативна група Трускавецького МВ ГУМВСУ у Львівській області під керівництвом начальника трускавецької міліції Івана Малиша.

За словами Івана Малиша, ще вночі патрульна машина проїжджала повз пам'ятник і нічого підозрілого не побачила. Однією з версій, які розглядатиме міліція – падіння пам'ятника внаслідок руйнування матеріалів, з якого він був зроблений.

З кінця липня навколо погруддя Івана Франка розгорівся цілий скандал, пов'язаний з намаганням представників влади демонтувати пам'ятник Франку та встановити новий («у повний ріст») неподалік музею Михайла Біласа.

"З 2010 року це далеко не перший випадок руйнації пам'ятників та пам'яток у Трускавці. За останні два роки не лише самознищилося кілька скульптур у курортному парку, але і відпав чомусь шматок обличчя з пам'ятника Романові Різняку-Макомацькому, вітром віднесло в невідомому напрямку металеві руки Лукаша та Мавки, повідлітали пальці в Юзі", - повідомляє кореспондент Трускавецького вісника Володимир Ключак.

Джерело: Трускавецький вісник

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.