Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

gunnisonschools.net

Понеділок, 20 серпня 2012, 18:12

Депутати міськради не вирішують проблему недостатньої кількості дитячих садочків у Залізничному районі Львова, – Богдан Хруставчук

Проблему відсутності достатньої кількості дошкільних навчальних закладів в Залізничному районі Львова можна вирішити, якщо б депутатський корпус Львівської міськради виділив кошти на відновлення дитячих садочків на вул. Кульпарківській, 182 та Виговського, 1, зазначає кандидат у нардепи Богдан Хруставчук у ефірі телепередачі 12 каналу «Вже ранок».

 

«У деяких районах Львова для того, щоб дитина потрапила у дитячий садочок, потрібно ставати у чергу фактично з народження дитини. Натомість приміщення колишніх дитячих садків віддані в оренду, а деякі з них вже навіть встигли приватизувати. За понад 20 років незалежності міська влада Львова не спромоглася збудувати і відкрити жодного нового садочку. Єдиний новий дитячий садочок, збудований у Львові, – збудований за приватні кошти», – розповів Богдан Хруставчук.

За його словами, зіштовхуватися з конкретними прикладами безгосподарності міської влади доводиться регулярно.

«Фінансування на садочок не виділяється і навіть не прописане в бюджеті розвитку міста. На відновлення садочка потрібні кошти у розмірі 3,5 млн. грн.», – зазначив Богдан Хруставчук і додає. – Найближчий рік садочок на Кульпарківській, 182 точно не функціонуватиме. Проте є і інших дитячий навчальний заклад в Залізничному районі міста, який міг би запрацювати у День знань – це приміщення на Виговського, 1. Для його відновлення потрібно всього 80 тис. грн. Ці гроші в бюджеті є, проте вони використовуються на піар та розкрутку міської влади, а не на потреби львів’ян», – переконаний Богдан Хруставчук.

За словами кандидати, 2012 року міськрада планує витрати більше 1 млн. грн. бюджетних коштів на фінансування програми висвітлення діяльності міської ради у засобах масової інформації. З них 500 тис. грн. піде на піар львівських чиновників і 650 тис. грн. використають, щоб поширювати інформацію про діяльності депутатів міської ради.

Кандидат у депутати пообіцяв звернутись із заявою у бюджетну комісію Львівської міськради та комісію освіти з вимогою до депутатського корпусу внести у статті видатків фінансування на відновлення дитячих дошкільних навчальних закладів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.