Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська ОДА

www.razom.org.ua

Вівторок, 21 серпня 2012, 17:09

Львівська обласна держадміністрація звинувачує Львівську обласну раду в бездіяльності

Львівська обласна рада, не погоджуючи важливих для розвитку області соціально-економічних програм та повністю саботуючи усю роботу, вирішила зняти з себе відповідальність за реальний стан справ і звинуватити у власній бездіяльності Львівську обласну державну адміністрацію.

 

Про це інформує прес-служба Львівської облдержадміністрації.

"При затвердженні бюджету Львівщини на 2012 рік Львівська обласна рада необґрунтовано завищила його дохідну частину на 29,7 млн грн. Зокрема, розрахункова можливість фінансування затверджених обласних програм на 2012 рік становила55,55 млн грн, а затверджений облрадою необґрунтований обсяг фінансування склав85,25 млн грн. Для порівняння, у 2011 році ці цифри становили відповідно 42,54 млн грн і 44,01 млн грн. Це унеможливлює фінансування обласних програм у повному обсязі та їх виконання", йдеться у заяві.

Загалом на виконання заходів 48-ми обласних програм у цьому році передбачено виділити з бюджету області майже 119 млн. грн. Наразі фінансуються заходи лише 25-ти програм (або52% від їх загальної кількості), на які з обласного бюджету виділено тільки 25млн грн.

Львівська обласна рада вважає доцільним забрати кошти з фінансування важливих для життєдіяльності області програми, натомість перекинувши їх на засоби самопіару. Для прикладу: у 2012 році для трансляцій сесії облради в бюджеті закладено 199,8 тис. грн, ще 7 млн грн – для фінансування телебачення облради (яке не має ні частоти, ні ліцензії), 600 тис. грн – для створення газети, яка насправді служитиме інтересам не громади області, а окремих партійних функціонерів облради.

Водночас, Львівська обласна рада спростовує заяву ЛОДА, вважаючи, що керівництво ЛОДА не наводить конкретних фактів на підтвердження правдивості викладеної інформації стосовно невиконання Львівською обласною радою своїх повноважень.

«ЛОДА безпідставно поширює неправдиву інформацію, оскільки проект обласного бюджету Львівської області на 2012 рік і проект Програми соціально-економічного та культурного розвитку Львівської області на 2012 рік були розроблені Львівською обласною державною адміністрацією та подані на розгляд і затвердження Львівській обласній раді із супровідними листами за підписами голови обласної державної адміністрації Михайла Костюка, першого заступника голови обласної державної адміністрації Богдана Матолича, в. о. голови обласної державної адміністрації Івана Стефанишина», - йдеться у заяві.

Окрім того, рішення Львівської обласної ради від 05.01.2012 № 360 «Про обласний бюджет Львівської області на 2012 рік» і рішення Львівської обласної ради від 15.05.2012 № 500 «Про затвердження Програми соціально-економічного та культурного розвитку Львівської області на 2012 рік» були предметом фінансової експертизи, проведеної в Міністерстві економіки України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.