Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

Середа, 22 серпня 2012, 14:41

Під час операції «Мак» на Львівщині вилучені понад 115 тис. незаконно посаджених рослин

На Львівщині триває загальнодержавна оперативно-профілактична операція «Мак-2012», спрямована на виявлення та знищення незаконних посівів снодійного маку та конопель, перекриття каналів надходження цих рослин у незаконний обіг та притягнення винних до відповідальності.

Про це повідомляє УБНОН ГУМВС України у Львівській області.

На сьогоднішній день, працівники міліції Львівщини вже задокументували 247 фактів незаконних посівів маку, як наслідок – вилучені понад 115 тисяч рослин, які скеровано до НДЕКЦ при ГУ МВС України у Львівській області для проведення дослідження та відповідних експертиз.

За даними фактами порушено 190 кримінальних справ за ознаками злочину, передбаченого статтею 310 Кримінального кодексу України.

Як розповів заступник начальника управління боротьби з незаконним обігом наркотиків ГУ МВС України у Львівській області Григорій Світлик, загальна площа всіх незаконно висіяних рослин становить близько 1,5 га землі. Найбільш враженими районами регіону залишаються Жовківський, Жидачівський, Старосамбірський, Сокальський та Яворівський райони, де працівники міліції виявили найбільше фактів незаконних посівів.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.