Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Погода

chitalnya.ru

П'ятниця, 24 серпня 2012, 11:53

Гідрометцентр України прогнозує різке погіршення погодних умов 27-29 серпня

МНС України закликало керівників областей вжити невідкладних заходів у зв?язку з погіршенням погодних умов із 27 по 29 серпня на території України.

 

Відповідний лист Головам Ради міністрів Автономної Республіки Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій підписав в.о. Міністра МНС Віталій Бут, - повідомила перс-служба МНС України. 

Як йдеться в документі, за інформацією Українського Гідрометцентру МНС України, в період з 27 по 29 серпня на території України очікується різке погіршення погодних умов. Вночі 27 серпня у західних, вдень у північних, Вінницькій, Черкаській і Кіровоградській областях, а 28-29 серпня на всій території України пройдуть сильні та дуже сильні дощі з грозами, місцями з градом і шквалами до 22 м/с.

В окремих районах Автономної Республіки Крим, південних і центральних областях очікуються опади з крупним градом і шквалами 25-30 м/с.

У цей період, починаючи із західних областей, прогнозується пониження температури повітря вночі до 9-15°С, вдень до 14-19°С, у південних та східних областях - вночі до 15-20°С, вдень до 21-26°С.

На річках західних областей передбачається погіршення гідрологічної обстановки та формування дощових паводків у межах русел річок.

На каскаді Дніпровських водосховищ очікується висота хвиль 15-25 дм, Каховському водосховищі - до 30 дм, в акваторії Чорного та Азовського морів - 20-40 дм.

В.о. Міністра МНС Віталій Бут просить голів обласних державних адміністрацій вжити превентивних заходів, щоб запобігти надзвичайним ситуаціям у населених пунктах, на об'єктах економіки, системах життєзабезпечення, транспортної інфраструктури та забезпечити оперативне реагування у разі їх виникнення внаслідок погіршення погодних умов.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.