Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Кримінал

news2000.com.ua

Субота, 25 серпня 2012, 14:38

У Бориславі міліція викрила группу громадян, які викрадали людей у рабство

Правоохоронні органи порушили кримінальну справу за фактами незаконного викрадення людей у м. Борислав, котрих в подальшому примушували працювати.

 

Кримінальну справу порушено за ознаками частини 2 ст. 146 КК України - незаконне викрадення людини з корисливих мотивів за попередньою змовою з іншими особами.

Про це повідомила прес-служба ГУ УМВСУ у Львівській області.

Ще 25 липня цього року в Бориславський міський відділ міліції звернувся тридцятирічний місцевий житель. Чоловік повідомив, що невідомі особи його викрали і насильно утримували в приміщенні будинку, розташованого в місті Борислав на вулиці Івана Франка.

Правоохоронці також наголошують, що зразу почали проводити ретельну перевірку фактів, викладених у заяві позивача. Зокрема, вони встановили, що 16 квітня 2012 року 26-річний житель міста Борислава разом з двома спільниками - 22-річним і 26-річним місцевими жителями викрали місцевого громадянина Т.

Група зловмисників, перебуваючи на вулиці Грушевського в місті Борислав, зловили зазначеного вище 30-річного чоловіка, після чого жорстоко його побили і кинули на заднє сидіння автомобіля. Далі чоловіки привезли свою жертву в приватний будинок на вулиці Івана Франка. Там чоловіка прив'язали ланцюгом до ніжки розкладного крісла та насильно утримували його. При цьому кривдники змушували полоненого працювати на них, виконувати різну домашню роботу. Коли чоловік не підкорювався  зловмисникам, ті його знову били. Перебуваючи в таких жахливих умовах тривалий період, чоловікові вдалося врятуватися: 12 липня він втік від рабовласників.

Однак, свою протиправну справу зловмисники не припинили. Вже на наступний день після побігу першого бранця, ці особи викрали іншу людину - 24-річного чоловіка. Як і в попередньому випадку, кривдники змушували чоловіка працювати на них - продавати мед. При найменшій спробі бранця відмовити зловмисникам, останні демонстрували свою силу. Одного разу чоловіка побили так, що той навіть втратив свідомість. У такому стані його занесли в сарай, де кинули мучиться. Це і врятувало чоловіка, який, скориставшись відсутністю зловмисників, також зумів втекти.

Ще однією жертвою зловмисників стала 21-річна жінка, місцева мешканка. Вона звернулася до правоохоронців за допомогою. Зокрема, громадянка Г. заявила, що 36-річна мешканка Борислава разом зі своїм співмешканцем і двома братами викрали її, коли вона перебувала у своєї подруги на вулиці Шевченка в місті Бориславі. Побивши жінку, зловмисники кинули її в автомобіль і насильно відвезли в зазначений вище будинок на вулиці Івана Франка, де утримували протягом 10 днів, три з яких вона була прив'язаною до ланцюга. Полонянку також змушували продавати мед. Через 10 днів утримування. останню відпустили, забравши при цьому у неї паспорт. Також її попередили, що вона знову буде на них працювати.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.