Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Фінанси

24tv.ua

Понеділок, 27 серпня 2012, 11:02

Нацбанк дозволив ввозити іноземну валю в Україну без документів

Із 31 серпня фізичні особи-нерезиденти та юридичні особи зможуть ввозити готівкову іноземну валюту в Україну без наявності документів, що підтверджують її зняття з банківських рахунків.

Також документи підтвердження не знадобляться під час вивозу валюти.

Про це йдеться в постанові N312, якою НБУ змінив правила переміщення готівки і банківських металів через митну територію України. Цей документ був зареєстрований в Мін'юсті 14 серпня.

Ці зміни регулятор здійснив під виглядом боротьби із готівковим обігом коштів. Однак вони також полегшать наступне виведення коштів через юридичних осіб.

Нові правила збільшать надходження в країну готівкових коштів сумнівного походження, власників яких зацікавлять високі ставки депозитів в українських банках, вважають експерти. Також вони звертають увагу на те, що нововведення не випадково впроваджуються під час виборчої компанії.

ЦВсі знають, що на вибори завжди завозиться «чорний нал». Тепер будь-який Іван Іванович провезе у валізі будь-яку суму, – розповів один із юристів. – Наскільки це відіб'ється на обсязі тіньового ринку країни, на якому і так обертається десята частина світового обсягу готівки доларів, подивимося в найближчі місяці».

Після початку дії нововведення фізична особа-резидент зможе ввезти в Україну навіть кошти, отримані за кордоном нелегально.

Джерело: Коммерсантъ-Украина

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.