Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Кримінал

gazeta.tj

Вівторок, 28 серпня 2012, 15:23

Прокуратура передала до суду справу стосовно ОЗГ, члени якої завдали збитків банкам Львова на суму близько 25 млн. дол. США

Прокуратура Львівської області скерувала в суд кримінальну справу стосовно організованої злочинної групи в кількості 5-х обвинувачених, які незаконно отримували та привласнювали кредитні кошти банківських установ у місті Львові.

 

Про це повідомила прес-служба пркоуратури Львівської області.

У ході розслідування кримінальної справи з'ясовано, що колишній керівник низки підприємств Львівщини з метою незаконного одержання кредитів в банківських установах організував стійке злочинне об’єднання, до складу якого залучив 4 осіб, двоє з яких є приватними нотаріусами.

Організована група в період 2006-2008 років вчинила ряд злочинів (досудовим слідством доведено 56 фактів протиправної діяльності), що полягали в наданні банківським установам м. Львова неправдивих відомостей про відсутність кредитних зобов’язань, відсутність обтяжень на майно підконтрольних юридичних осіб, яке передавалося в іпотеку банкам, внаслідок чого незаконно одержали кредити на суму понад 100 мільйонів гривень, 12 мільйонів доларів США та 85 тисяч Євро.

Одержані кредитні кошти обвинувачені не повернули, чим завдали шкоди банківським установам на вказані вище суми.

Кримінальним кодексом України за вчинення даних злочинів передбачено відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Всім обвинуваченим обрано запобіжний захід взяття під варту, на їх майно вартістю 108 мільйонів гривень накладено арешт з метою подальшої конфіскації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.