Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Закон про мову

zz.te.ua

Четвер, 30 серпня 2012, 12:59

Львівська міськрада виділила 500 тис. грн. на захист та розвиток української мови

Сьогодні, 30 серпня, Львівська міськрада виділила 500 тис. грн. на фінансування заходів із розвитку та захисту української мови у Львові на 2012 рік.

Депутати затвердили проект фінансування Програми захисту і розвитку української мови на території Львова на 2012-2015 роки, у межах якого і визначили розмір цьогорічного фінансування.

Основними завданнями програми є створення нормативно-правової бази для захисту і розвитку української мови у Львові, створення україномовного продукту у сучасному медіапросторі, придбання та популяризація матеріалів з функціонування мови у суспільстві, культури мовлення, маловідомих сторінок української історії.

У межах програми Львівська міськрада також планує створити електронну бібліотеку української мови, підтримувати театральні постановки за творами українських драматургів. Також планується проведення фестивалю української пісні, пошук та підтримка молодих талантів за допомогою проведення мистецьких заходів та популяризація сучасного українського мистецтва.  

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.