Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Мистецтво

polinst.kiev.ua

Четвер, 30 серпня 2012, 13:34

Фестиваль Бруно Шульца у Дрогобичі відкриє людина, причетна до викрадення фресок художника

У відкритті Міжнародного фестивалю Бруно Шульца у Дрогобичі візьме участь чинний мер міста Олексій Радзієвський, який фігурує у скандальній справі з викраденням фресок художника і вивезенням їх до Ізраїлю. 

Невідомі фрески Бруно Шульца випадково були знайдені 2001 року німецьким режисером Беньяміном Гайслером у Дрогобичі, у будинку офіцера СС Фелікса Ландау.

Експерти підтвердили той факт, що фрески є роботами Бруно Шульца. Через деякий час працівники Інституту пам'яті мучеників і героїв голокосту "Яд Вашем" таємно вивезли ці фрески з України в Ізраїль.

Згодом представники "Яд Вашем" зізнались, що саме вони вивезли настінні розписи Шульца і розповіли про співпрацю з мерією Дрогобича, яку тоді також очолював п. Радзієвський.  

На запитання "Варіантів", чому фігурант цього скандалу бере участь у відкритті Міжнародного фестивалю Бруно Шульца у Дрогобичі, директор цього проекту Віра Меньок відповіла:   

«Приїжджають люди з 17 країн світу, приїжджають до Шульца, до міста Шульцового, до Дрогобича, а він актуальний мер і зобов'язаний привітати гостей».

Нагадаємо, 5-й Міжнародний фестиваль Бруно Шульца у Дрогобичі відбудеться 6-12 вересня 2012 року, присвячений 120-й річниці з дня народження та 70-й річниці з дня смерті митця. У Дрогобичі пртягом тижня будуть відбуватися цікаві мистецькі та наукові акції, присвячені Бруно Шульцу. 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.